Educació

La Universitat d'Alacant crearà un repertori de catalanística

El projecte és fruit del conveni que la UA manté des de l'any 2006 amb l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes

La iniciativa referma el lideratge internacional de la institució alacantina en aquest àmbit

La Universitat d'Alacant ha arribat a un acord amb l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (AILLC) per a “generar i implementar un repertori de catalanística”. Es tracta d'un projecte capdavanter, que estarà a la disposició de tot el món que necessite consultar-lo en línia a través del web de l'ISIC Institut Virtual Internacional de Traducció (ISIC-IVITRA), que dirigeix des d'Alacant el catedràtic Vicent Martines i del qual formen part investigadors de 39 universitats de 20 estats diferents de tot el món.

L'acord es va segellar la passada setmana durant una trobada entre el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar i Antoni Ferrando, president de l'AILLC i el mateix Vicent Martines amb l'objectiu d'iniciar les tasques del contracte d'investigació i assistència tècnica subscrit entre la UA i l'AILLC a través de l'Institut Superior d'Investigació Cooperativa IVITRA.

Palomar ha destacat la importància de la relació entre la universitat i l'Associació Internacional de Llengua i Cultura Catalanes, ja que “permet a la nostra institució liderar internacionalment la investigació d'especialitat en aquesta matèria a través de l'ISIC-IVITRA que dirigeix des de la nostra universitat el professor Vicent Martines”.

Martines, per la seua banda, ha destacat la importància de l'acord que “donarà una major visibilitat de la nostra universitat tant en l'àmbit tant nacional com internacional dels estudis de llengua, literatura i cultura catalanes i permetrà reforçar la posició no menor de la UA que ocupem en l'especialitat a través de l'Institut Superior d'Investigació Cooperativa IVITRA”. L'acord, segons Martines, tindrà una especial incidència en tots aquells àmbits on hi ha investigació i docència universitària o superior de català.

A més, tots dos han destacat la intenció de potenciar aquesta línia investigadora des de la Xarxa Vives d'Universitats que la Universitat d'Alacant presidirà durant el proper semestre.

AILLC

L'AILLC és l'associació científica degana i més gran de llengua, literatura i cultura catalanes. Aplega més de 3.500 membres especialistes de tot el domini lingüístic i de tots els països on n'hi ha estudis . És, a més, l'alma mater  de les associacions d'estudis catalans italiana (Associazione Italiana di Studi Catalani), britànica (Anglo-Catalan Society), nord-americana (North-American Catalan Society), francesa (Association des Catalanistes Françaises) i germànica –que inclou Alemanya, Suïssa i Àustria– (Deutsch-katalanische Verband).

El contracte de recerca que l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes manté des de l'any 2006 i que va ser impulsat pel professor Vicent Martines, és l'únic acord que l'AILLC ha signat amb una universitat en els seus 40 anys de vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.