Societat

Els Bombers treballen en diversos focs a la Ribera d'Ebre

L'incendi té cinc focus diferents repartits entre els municipis d'Ascó, Flix i Riba-roja d'Ebre

Tallada la circulació de trens de la R15 entre Flix i Móra la Nova i les carreteres TV-7411 a Riba-roja i C-12 a Flix

Una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat i dotze mitjans aeris treballen des de dos quarts de cinc de la tarda per apagar cinc petits incendis de vegetació a la Ribera d'Ebre. El foc, que està repartit entre els municipis d'Ascó, Flix i Riba-roja d'Ebre, s'ha originat a prop de la via de tren. Segons dades provisionals del cos d'Agents Rurals s'han cremat ja unes 3 hectàrees de vegetació.

L'incendi que més preocupa és el que afecta Riba-roja d'Ebre, que s'ha iniciat al Pont de Berrús i afecta el Puig de Santa Magdalena. Hi treballen vintena de mitjans terrestres dels Bombers amb el suport de quatre avions de vigilància i atac, sis helicòpters bombarders i dos helicòpters de comandament i coordinació. També s'han desplaçat fins al lloc dels fets diversos efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal, sis patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

A causa de l'incendi s'ha interromput la circulació ferroviària de la línia R15 entre Flix i Móra la Nova i Protecció Civil ha activat la prealerta del pla d'emergències per transport de viatgers en ferrocarril Ferrocat. També està tallada la carretera TV-7411 a l'altura de Riba-roja d'Ebre, en els dos sentits de la marxa. La C-12 també s'ha vist afectada i s'ha hagut de tallar completament a Flix, tot i que posteriorment s'ha pogut restablir la circulació.

Com a mesura de precaució, s'han evacuat dues persones d'una masia i també el club nàutic de Riba-roja d'Ebre.

L'Ajuntament d'Ascó, on hi ha un dels focus, ha activat la fase d'Alerta del pla municipal d'emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.