Societat

La recepta

Cremat al Port Bo de Calella

A CAN GELPÍ, un dels establiments més antics de Calella de Palafrugell, preparen la beguda amb una fórmula secreta molt valorada pels entesos

La tra­dició turística mana acom­pa­nyar la can­tada d'hava­ne­res que cada juliol fa que s'ompli Cale­lla de Pala­fru­gell amb un got d'aquesta beguda, però el cert és que ara que la calor ja no és tan rigo­rosa, un bon cre­mat s'agra­eix molt més. Per fer-se pas­sar el fred, sobre­tot de bon matí, els antics mari­ners i pes­ca­dors en pre­pa­ra­ven sovint. I l'essència per­dura a Can Gelpí, un dels esta­bli­ments turístics pio­ners, amb una fórmula espe­cial que es resis­tei­xen a reve­lar, però que té a veure amb el rom espe­cial que fan ser­vir. La bar­reja es deixa reduir entre quinze i vint minuts, i es pren ben calenta.

CREMAT
Can Gelpí. Carrer de les Voltes, 11, Calella de Palafrugell (Baix Empordà)
INGREDIENTS:
1 ampolla de rom vell, entre 50 i 100 grams de sucre, 12 grans de cafè, la pela d'una llimona i una branca de canyella. Un minut abans d'apagar el foc s'hi afegeix una tassa de cafè.
Per preparar el cremat, a banda dels ingredients, és recomanable fer servir una cassola de terrissa, un cullerot metàl·lic per remenar el líquid i uns bons estalvis per preservar la taula.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.