Societat

La recepta

Cremat al Port Bo de Calella

A CAN GELPÍ, un dels establiments més antics de Calella de Palafrugell, preparen la beguda amb una fórmula secreta molt valorada pels entesos

La tradició turística mana acompanyar la cantada d'havaneres que cada juliol fa que s'ompli Calella de Palafrugell amb un got d'aquesta beguda, però el cert és que ara que la calor ja no és tan rigorosa, un bon cremat s'agraeix molt més. Per fer-se passar el fred, sobretot de bon matí, els antics mariners i pescadors en preparaven sovint. I l'essència perdura a Can Gelpí, un dels establiments turístics pioners, amb una fórmula especial que es resisteixen a revelar, però que té a veure amb el rom especial que fan servir. La barreja es deixa reduir entre quinze i vint minuts, i es pren ben calenta.

CREMAT
Can Gelpí. Carrer de les Voltes, 11, Calella de Palafrugell (Baix Empordà)
INGREDIENTS:
1 ampolla de rom vell, entre 50 i 100 grams de sucre, 12 grans de cafè, la pela d'una llimona i una branca de canyella. Un minut abans d'apagar el foc s'hi afegeix una tassa de cafè.
Per preparar el cremat, a banda dels ingredients, és recomanable fer servir una cassola de terrissa, un cullerot metàl·lic per remenar el líquid i uns bons estalvis per preservar la taula.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.