Societat

El suposat pederasta de Castelldans havia adequat una ''casa dels horrors'' per gravar i abusar dels menors

L'advocat de tres de les víctimes no entén com després de tants anys ningú de l'Administració detectés el que es feia a la casa i ho considera indignant i alarmant

El suposat pederasta de Castelldans (Garrigues) havia construït com una mena de ''casa dels horrors'' a la tercera planta de l'habitatge on vivia per tal de cometre els abusos i gravar els menors. Així ho ha ratificat a l'ACN després de concedir una entrevista a Catalunya Ràdio l'advocat de tres de les víctimes, Francesc Sapena, una vegada ja hi ha hagut l'aixecament del sumari del cas. Sapena ha explicat que els seus clients van rebre abusos entre vuit i deu anys i en aquest sentit ha manifestat indignació i alarma pel fet que ningú de l'Administració detectés el que s'estava fent a la casa en qualsevol de les inspeccions rutinàries que es fan a les persones que tutelen menors d'edat.

L'advocat lleidatà Francesc Sapena representa tres víctimes dels suposats abusos, dos nois i una noia que una vegada han estat majors d'edat s'han pogut constituir com acusació particular. Sapena ha declarat en una entrevista a Catalunya Ràdio Lleida i posteriorment ha ratificat a l'ACN que considera la casa de David D. com la ''casa dels horrors'' perquè a la tercera planta, en un lloc tancat amb clau, hi tenia una estança amb un llit de matrimoni, televisió i música ambiental per cometre tots les ''coses mal fetes''.

Sapena també ha relatat a l'entrevista que ni el millor dels guions de les pel·lícules de ciència ficció supera aquest cas i ha assegurat que tots els implicats han estat desequilibrats psicològicament i ara necessiten rebre tractament.

Els clients de Sapena haurien rebut abusos durant vuit, nou i deu anys i en aquest sentit, el lletrat no entén com ningú de l'Administració va detectar el que estava passant en qualsevol dels controls rutinaris que es fan a les cases tutelades amb menors com la del detingut.

El cas del suposat pederasta de Castelldans es va destapar el passat mes de juliol, amb la detenció de David D. el dia 5 d'aquell mes. Posteriorment van anar sortint a la llum diverses informacions relatives als abusos amb el relat d'alguna de les víctimes fins que aquest divendres s'ha sabut de l'aixecament del sumari del cas. L'home acollia menors des de l'any 1997 i el cas va obligar a donar explicacions per part del Departament de Benestar Social i Família que va voler personar-se com a acusació particular.

El Síndic de Greuges va obrir també el 9 de juliol passat una actuació d'ofici per aquest cas i va demanar informació a les diferents administracions competents així com analitzar que es fa dels acolliments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona