Societat

energia

El cementiri nuclear d'El Cabril doblarà la capacitat

L'empresa estatal de residus Enresa preveu que el magatzem de residus nuclears de baixa i mitjana radiació d'El Cabril (Còrdova) tingui el doble de capacitat. Ja s'han iniciat els tràmits urbanístics a l'Ajuntament d'Hornachuelos per construir 28 cel·les més, que estan ocupades en un 70%, segons va anunciar ahir el president d'Enresa, Francisco Gil Ortega.

El magatzem d'El Cabril rep el 80% dels residus nuclears de l'Estat. Ara serà el doble, tot i que paral·lelament, l'Estat construeix el de residus d'alta radioactivitat de Villar de Cañas (Conca). Aquest projecte està encara en fase de tramitació, però aquest any es començarà a construir, segons les previsions d'Enresa. El centre rebrà els residus que va generar la planta de Vandellòs, i els que també generava Garoña, i que van ser enviats a França, pendents de retornar a l'Estat abans del 2017. El retard en el retorn dels residus obliga l'Estat a compensar França amb 194 milions, després que se'n renegociés el preu durant el 2013.

Enresa espera saber si es tanca la nuclear de Garoña, que és la més antiga en funcionament i que ha complert els 40 anys de vigència. Aquest termini es va allargar fins a 60 anys, però que encara no s'ha decidit si s'executarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia