Osona/Ripollès

Seva, immers a la festa major

Va arrencar el cap de setmana passat s'allarga fins al que ve. Aquest dissabte, equador de la festa, hi ha el concert d'Oques Grasses, entre d'altres, a partir de 2/4 de 12 de la nit.

Aquest dissabte es disputa el Gran Prix de Seva, que ja arriba a la cinquena edició i es farà a partir de les 4 de la tarda a la pista poliesportiva.

Per després de la prova s'ha programat un concert, també a la pista, amb els grups Six in my Town i els osonencs Oques Grasses, que el mes de març passat van estrenar nou disc, Digue-n'hi com vulguis.

La gresca s'allargarà fins al 17 d'agost, tot i que el cap de setmana del 23 i el 24 s'ha programat una obra de teatre en el marc de la festa major.

Entre les novetats d'enguany, hi destaquen el concurs d'engalanar balcons, que tindrà el seu veredicte aquest divendres, i la Cadirada, que “ve a ser el típic joc de les cadires però fet a la plaça a l'engròs”, expliquen des de l'organització. No hi faltaran els màsters de tenis, el mercat del trasto i les sardanes.

· El 1714 a Espinelves

El dramaturg vigatà Josep Maria Diéguez va recuperar el passat mes de juny amb el grup 3. Teatre de Seva La cançó dels catalans, una obra de Víctor Mora i Alsinella. Inspirada en el saqueig i la crema d'Espinelves l'any 1714 per part de les tropes felipistes, la peça del mateix autor de la sarsuela Cançó d'amor i de guerra es va poder veure a les golfes del restaurant La Rovira d'Espinelves.

Dos mesos després, havent passat també per Rubí, 3. Teatre la porta a casa per la festa major.

L'espectacle, que s'ha adaptat per representar-se a la italiana, es podrà veure a la sala polivalent de Seva el dissabte 23 d'agost i el diumenge 24 a 2/4 de 10 del vespre i a 2/4 de 7 de la tarda, respectivament.

La majoria dels actors que hi participen són joves que volten els 20 anys d'edat “reforçats per un parell de persones de Taradell i algun veterà de Seva”, explica Diéguez. Feia un any que el grup 3. Teatre no pujava a l'escenari de Seva, recorda el dramaturg vigatà. De manera que l'actuació és un dels actes esperats de la festa major.

La cançó dels catalans relata com, a dos mesos de la derrota de Barcelona el 1714, els veïns d'Espinelves preparen les armes per enfrontar-se contra les tropes de Felip V. Diéguez hi ha afegit un pròleg i un epíleg ambientats en l'actualitat, per tal que l'obra reflecteixi com es percebia el 1714 l'any de l'estrena de l'obra, el 1922, i com es veu avui en dia, en l'any del tricentenari.

L'obra, que va arribar a ser prohibida pel Govern Civil de Barcelona, seguirà el seu circuit d'actuacions al setembre. El dia 6 es podrà veure a l'Institut del Teatre de Vic i, el 7, farà estada a Òdena. Ja a l'octubre, el dissabte 11 es representarà a Gurb i l'endemà a Taradell.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.