Societat

La Universitat d'Alacant “dóna la cara” contra la violència masclista

És l'última campanya de sensibilització i informació que es presenta hui durant els actes commemoratius del Dia Contra la Violència de Gènere

Sota el lema “La UA dóna la cara”, la Universitat d'Alacant commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Compromesa amb la promoció del principi d'igualtat entre dones i homes i amb l'eradicació de la violència de gènere, la campanya es presenta hui en la sala multimèdia de l'edifici de Rectorat.

Aquesta acció es basa en la “implicació”, tant de la comunitat universitària com de la societat en general, a qui demanen col·laboració per a enviar les seues autofotos, “selfies” (individual o col·lectives) donant la cara per la igualtat.

La participació es podrà fer a través d'Instagram, Twitter o Facebook amb la inclusió de l'etiqueta #UA25N i una menció a @UA_Universidad o @UA_Universitat. En fer-ho estaran participant en la construcció dels fonaments d'un futur on la igualtat entre les dones i els homes siga una realitat.

També es presenta el projecte actUA. Es tracta d'una col·lecció de recursos audiovisuals i didàctics destinats a la sensibilització i la informació per a la prevenció de l'assetjament sexual, l'assetjament per raó de sexe i la violència de gènere a la comunitat universitària, a la societat alacantina i, en particular, als col·lectius de docents i discents dels centres educatius de secundària, batxillerat i formació professional.

La trobada, de caràcter institucional, finalitzarà amb el lliurament i la lectura dels premiats en l'última edició del concurs “Tuits contra la violència de gènere”. Aquest concurs ha consistit en l'enviament de missatges relacionats amb aquesta temàtica a través de Piulador i en el qual els participants han reflectit conceptes com amor, submissió, igualtat, por, violència, patiment, llibertat, tolerància, covardia, masclisme, silenci, lluita, ira… Paraules que sorgeixen quan es pensa en les 44 víctimes mortals per violència de gènere durant aquest any, segons dades del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

El concurs ha tingut enguany 239 participants, principalment estudiants universitaris, una xifra que apuja i que evidencia que el missatge per la igualtat i l'eradicació de la violència està calant entre els més joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.