Vallès Oriental

La Generalitat premia la innovació de Cervesa Sant Jordi de Cardedeu

El guardó destaca la recuperació del magatzem modernista de Cal Peó

La firma Cervesa Sant Jordi, de Cardedeu, ha obtingut un dels Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) que concedeix del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat.

L’empresa, que va començar les activitats a principi d’any, rebrà el 15 de desembre un premi que, en altres categories, s’ha concedit a firmes com Esteban Espuña, Deltacactus, Go Fruselva, IPG Poma de Girona i Ca la Ferratina.

El premi ha estat concedit en la categoria de jove emprenedor innovador a Joel Peris, impulsor de Cervesa Sant Jordi juntament amb Raquel Clavell. El jurat destaca la iniciativa de la firma, creada per a l’elaboració de cervesa artesana en el marc d’un projecte de recuperació del magatzem industrial modernista, Cal Peó. Aquest magatzem de gra, pinsos i farines, era propietat del rebesavi de Raquel Clavell i, quan amb Joel Peris van decidir convertir en negoci la cervesa artesana que elaboraven com aficionats a casa seva, es van plantejar la possibilitat de recuperar Cal Peó. “Al jurat li ha agradat aquesta simbiosi entre projecte empresarial i recuperació de patrimoni”, explica Raquel Clavell.

La firma elabora dues classes de cervesa (una de rossa i una altra ambre rogenca). És un projecte jove, que Peris –enginyer tècnic agrònom– i Clavell –llicenciada en biotecnologia– van arrencar el mes de febrer i que ha fet els primers passos al mercat local, tot i que amb interès d’expandir-lo a la comarca. L’empresa també fa visites guiades i produeix per a tercers per encàrrec.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.