Societat

Les estacions d'esquí de Vall de Núria i Vallter 2000 generen un impacte econòmic de 45 milions d'euros al territori

Per cada euro de despesa que s'inverteix en un forfet, es produeix una despesa addicional de sis euros

Es presenten les noves línies de busos que connectaran Vic, Ribes de Freser i l'estació de Setcases i Vall de Núria

La temporada passada 2013-2014, les estacions d'esquí de Vall de Núria i Vallter 2000 van generar una despesa addicional de 45 milions d'euros al territori. És a dir, per cada euro que els esquiadors gastaven en el forfet, produïen una despesa addicional de sis euros en hostaleria, restauració i altres serveis de la zona. Per al 2015, les dues instal·lacions del Ripollès disposen d'un pla d'inversió de 3,2 milions d'euros.

A més, durant aquesta temporada arrencarà una nova línia de bus que unirà Vic i Ribes de Freser amb els dos equipaments gironins durant els caps de setmana i tots els festius. També s'ampliarà el parc lúdic de Vall de Núria i Vallter 2000 realitzarà sortides guiades amb raquetes de neu.

Una gran temporada d'esquí per a les estacions ripolleses de Vall de Núria i Vallter 2000. Això és el que preveu el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que aquest dissabte ha donat a conèixer les novetats d'aquest any. En concret, les dues estacions disposaran d'unes noves línies de bus que connectaran Vic amb Vallter 2000 i amb Ribes de Freser -una de les poblacions des d'on es pot agafar el cremallera de Núria- durant els caps de setmana i els festius de tota la temporada.

A més, també està previst que s'ampliï el parc lúdic de Vall de Núria. En concret, aquesta estació disposarà d'un nou snowpark, un boarder cross i oferirà visites guiades turístiques sobre màquines de neu. D'altra banda, Vallter 2000 oferirà sortides guiades amb raquetes de neu i esquís de muntanya.

En aquesta línia, des del departament de Territori i Sostenibilitat han donat a conèixer els resultats de diferents estudis d'impacte econòmic que han analitzat el retorn que generen les dues estacions gironines. A grans trets, per cada euro de despesa que s'inverteix en un forfet, es produeix una despesa addicional de sis euros en locals d'hostaleria, restauració i serveis complementaris com lloguers o classes d'esquí. A més, també s'ha de tenir en comte l'impacte induït a la resta de sectors que arriba fins als 5,37 euros en el cas dels proveïdors.

Durant la passada temporada d'esquí 2013-2014, les dues estacions van generar 45 milions d'euros en despesa addicional al territori. Un fet que, des del departament, assenyalen que demostra com les estacions s'han convertit en un important motor dinamitzador de l'economia del territori.

Monument al fundador de Vallter 2000

Aquestes dades s'han donat a conèixer aquest dissabte durant la inauguració del monument a Josep Pujol i Aulí, l'impulsor i fundador de l'estació d'esquí Vallter 2000. L'acte ha comptat amb la presència del secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i del president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó. Josep Pujol Aulí va ser un reconegut empresari de la comarca i un dels principals dinamitzadors turístics dels municipis de la Vall de Camprodon.

El monument, que s'ha instal·lat a l'estació Vallter 2000, és obra de l'escultor ripollès Domènec Batalla. Es tracta d'una figura en forma de ‘V', feta de ferro, amb base de formigó de 1,50 metres d'amplada. La ‘V' simbolitza la Vall de Camprodon i els quatre rocs que l'acompanyen són els quatre fills. Una de les ales de la ‘V' està completament perforada com si es tractessin dels esquiadors que acudeixen any rere any a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.