Vallès Oriental

REPORTATGE

Objectiu: cobrar les quotes

Els clubs apliquen mesures com l’ajustament de preus i el pagament fraccionat

La crisi econòmica ha produït en els últims anys un descens dramàtic dels ingressos en concepte de patrocinis i subvencions, fins al punt que les entitats esportives han hagut d’ajustar els seus projectes i activitats perquè siguin sostenibles.

Han de ser sostenibles amb els únics ingressos relativament segurs: les quotes dels jugadors. Aquesta via d’entrada de diners, però, també s’ha complicat per la situació delicada que viuen moltes famílies, amb membres a l’atur, etc. El resultat és que els clubs han hagut d’aplicar mesures per facilitar al màxim a les famílies que puguin pagar i, d’aquesta manera, assegurar-se el màxim possible la subsistència i la continuïtat del club.

Tot i que hi ha casos puntuals d’entitats amb problemes greus d’impagaments, el directiu de la Federació Catalana de Futbol Joan Sayós assegura que no és un problema generalitzat. “La situació no està per fer volar coloms, però els clubs han buscat alternatives; bàsicament, dues: ajustar la quota i donar facilitats de pagament.

La prova que les mesures funcionen és que fins l’any passat hi havia una mitjana de 150.000 nanos federats i aquest any han ascendit a 165.000”, comenta.

El coordinador de futbol 7 de l’EC Granollers, Juan Antonio Dopozo, assegura que els impagaments són “sense cap mena de dubte, el handicap més gran que té el club”. “La nostra preocupació principal és intentar que la gent pugui complir a l’hora de pagar. Des del club hem intentat oferir el màxim de flexibilitat, però tot i així moltes vegades la gent no compleix. Els clubs hem de pagar entrenadors, àrbitres, mutualitats, etc., i tot això depèn del compliment de les quotes. Perquè a banda d’això només tenim la subvenció municipal, la venda de loteria i algun patrocinador”, apunta Dopozo.

Per la seva banda, el president de la UE Canovelles, Jordi Quintana, explica que l’entitat va ajustar molt el preu de la quota (380 euros, inclosa l’equipació i la mutualitat), i ha fraccionat el cobrament en quatre parts: una preinscripció al final de la temporada i tres pagaments mensuals a l’últim trimestre de l’any. “Posem molt d’èmfasi a deixar molt clar que tothom ha de pagar. En algun cas molt puntual potser li deixem pagar durant tot l’any, però amb la condició que ho faci realment”, explica Quintana.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona
Societat

El Baix Segre reclama més metges i policia per l’arribada de temporers

Seròs

Projecte per millorar la supervivència d’un tipus de càncer de fetge

girona

La UdG i la Fundació SERGI creen una escola d’estiu per reflexionar sobre el racisme en l’educació

GIRONA

Renfe oferirà bus alternatiu per les obres que es faran entre Caldes i Maçanet

CALDES / MAÇANET

Els educadors socials reclamen que es freni“la sobreocupació” a la Misericòrdia

GIRONA