Societat

SEGURETAT

Bombers voluntaris tornen les claus del parc

Els caps i sotscaps de la demarcació de Tarragona anuncien que dissabte dimitiran

El conflicte que mantenen bombers voluntaris i Departament d'Interior va viure ahir un nou capítol amb la decisió presa pels efectius de Vila-rodona (Alt Camp) de tornar les claus del parc fins que no s'atenguin les seves reivindicacions. A les demandes genèriques del col·lectiu se suma el fet que a Vila-rodona estan sense camió després d'un accident a Bràfim fa un mes.

El cas de Vila-rodona és representatiu d'una de les principals reivindicacions del col·lectiu de voluntaris catalans: disposar de cobertura sanitària d'accidents amb el suport d'una mútua si hi ha lesions. “No tenim mútua com els bombers professionals”, explica un voluntari, i per tant les lesions que es poden fer en el seu exercici no es consideren baixes laborals. Això significa que han de recórrer al règim de la Seguretat Social, amb el que comporta per a l'activitat professional. També reclamen una cobertura jurídica per a les seves actuacions i la definició d'un model mixt que els reconegui la seva funció. Fa uns mesos els voluntaris van iniciar mesures de pressió com ara la negativa a actuar més enllà dels municipis on són els parcs i pobles adjacents. Els caps i sotscaps de tots els parcs de la demarcació de Tarragona ja han anunciat que dissabte vinent faran un pas més i presentaran la dimissió. Una mesura que tot indica que més endavant es farà extensiva arreu del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia