Societat

Devoció medieval a les fires de Calonge i Hostalric

Els carrers es van omplir un any més per presenciar els espectacles de lluita de cavallers i comprar a les parades

Les fires i mercats medievals no passen de moda. A Calonge i Hostalric, els combats de cavallers, les demostracions de falconeria i els espectacles ambientats en l'edat mitjana van tornar a omplir, un any més, de locals i forasters els carrers dels municipis. La devoció medieval en aquests dos pobles sembla més potent que les desfilades de manaies i representacions de Setmana Santa.

El mercat de Calonge ocupava tot l'espai del voltant i de l'interior del castell i la majoria de les activitats tenien un caire marcadament didàctic. Aquest és el cas de la lluita de recreació històrica a càrrec d'Alma Cubrae, que va combinar les explicacions històriques (va fer un repàs a la moda medieval i el perquè de les diferents armes i parts d'una armadura) amb tocs d'humor: els cavallers eren Joan de Banyoles i Xevi de ca n'Olivetti.

Altres activitats eren purament de divertiment, com ara el tir a l'orc: uns individus a mig camí entre els orcs i aficionats a les tavernes ballaven al so de música heavy metal mentre els nens feien punteria amb les ballestes, a un euro per quatre fletxes. El mercat de Calonge continua avui i, a les 8 del vespre a l'església de Sant Martí, hi haurà l'actuació del grup musical Burruezo & Bohèmia Camerata, amb l'acompanyament de la coral Cypsella.

Sopar de 800 comensals

A Hostalric la 19a edició de la fira es tanca, avui a la nit, amb el sopar medieval que es farà al pavelló esportiu i en què participaran més de 800 comensals. Després del sopar, a la mina dels bolets, s'obrirà una taverna nocturna que està organitzada per l'Ateneu d'Hostalric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia