Retiren la custòdia d'un fill pel català
El TSJ de l'Aragó revoca una sentència que donava la custòdia a una mare resident a Barcelona entre diversos motius, el fet que el català sigui la llengua de Catalunya
La Plataforma per la Llengua va denunciar ahir que el Tribunal Superior de Justícia de l'Aragó ha revocat una sentència que donava la custòdia a una mare resident a Barcelona per diversos motius, entre els quals hi ha el fet que el català sigui la llengua de Catalunya. “El més convenient a l'interès del nen és no treure'l del seu entorn, màximament quan amb això no només es restringeix la relació amb el seu pare i la família paterna, sinó que s'introdueixen modificacions en els seus hàbits d'escolarització, costums, fins i tot amb un idioma diferent”, ja que el pare viu a Terol, afirma el tribunal.
En un comunicat, la Plataforma per la Llengua considera “inadmissible que una sentència esmenti dues vegades l'idioma com a motivació perquè el nen torni al seu poble d'origen”. Afegeix que “això mostra un clar biaix ideològic” i lamenta que “es consideri com un perjudici per al desenvolupament personal el coneixement de diverses llengües en la infància”. L' ONG insisteix que aquest biaix dels tribunals afecta els menors i que les resolucions “haurien d'obeir a qüestions del seu benestar”. Reitera que, malauradament, no és la primera sentència. El 2012, una jutgessa de Cantàbria va treure la custòdia a un pare perquè parlava català a la filla. L'any 2014, una jutgessa de Tenerife va prendre la custòdia a una mare perquè havien anat a viure a Ripollet i la filla estudiava en català.