REPORTATGE
La posta del Forn del Sol
Tres generacions de la família Borrell han portat aquest popular establiment de la Garriga
El popular Forn del Sol de la Garriga va tancar definitivament fa uns dies després de vuitanta anys servint pa als clients de la part nord de la població.
El seu fundador, Salvador Borrell i Marmiñà, nascut a Can Met Sidru, va deixar la casa de pagès per dedicar-se a fer i a vendre pa.
La seva filla, Consol Borrell, durant molts anys al capdavant del Forn del Sol i ara ja jubilada, assenyala que primer es venia pa a Ca la Rita del Vi, i que el seu pare va obrir el Forn del Sol en el lloc actual a la confluència entre el carrer Calàbria i la Carretera Nova en plena Guerra Civil. Des d’aleshores, han estat tres generacions les que s’han ocupat del negoci: el fundador, Salvador Borrell; després la seva filla Consol, i des de fa uns anys els seus néts, Jaume Roca Borrell (a l’obrador) i Maria Roca Borrell (a la botiga).
Les raons del tancament del negoci i de la venda de l’edifici s’han de buscar en la crisi de vendes del sector per la competència molt dura que han d’afrontar els forns tradicionals. Ara venen pa a les gasolineres, als supermercats, a tot arreu... Però la qualitat no es pot ni comparar a la que donàvem nosaltres, afirma Consol Borrell.
Durant molts anys, el Forn del Sol tenia l’únic obrador de la Garriga. L’Agrupació de Forners hi feia el pa per a tots i al matí el repartien a cada botiga en una furgoneta.