Societat

L'incendi d'Òdena ja ha cremat 1.000 hectàrees i segueix descontrolat

Els 22 mitjans aeris deixen les tasques d'extinció fins demà al matí mentre que els 10 terrestres treballaran tota la nit

El foc avança en dos fronts, un cap a Sant Salvador de Guardiola i un altre cap al municipi del Bruc

L'incendi que s'ha registrat aquest migdia al terme municipal d'Òdena (Anoia) segueix sense control i ja ha afectat 1.000 hectàrees, segons han informat els Bombers de la Generalitat i el Cos d'Agents Rurals.

Després que s'hagi fet fosc, poc abans de les 22 hores, s'han retirat els 22 mitjans aeris, entre helicòpters de comandament, helicòpters bombarders i avions de vigilància i atac, cinc dels quals enviats pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Durant la nit, els més de 140 agents terrestres continuaran les tasques d'extinció per a, com ha dit el conseller d'Interior, Jordi Jané, “intentar perimetrar el foc i que no hi hagi danys personals com fins ara”.

L'incendi, encara descontrolat, avança en dos fronts, un cap a Sant Salvador de Guardiola i un altre cap al municipi del Bruc. El canvi climàtic produït al final de la tarda, amb la substitució del vent de ponent sec per un de marinada més humit podria facilitar les tasques d'extinció.

Com a mesura preventiva, els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra han facilitat l'evacuació d'unes 400 persones de la urbanització Montserrat Parc, que han estat traslladades a l'Ajuntament del Bruc; i de la urbanització Cal l'Esteve, de Sant Salvador de Guardiola, evacuades al pavelló de bàsquet del barri del Xup (Manresa).

Anteriorment, els veïns de la urbanització El Bosc Gran havien optat per abandonar casa seva, igual que els clients d'un parell de restaurants de la zona (Els Cubs i Cal Frare).

La màxima preocupació és, ha afegit Jané, “aconseguir parar un avanç imparable de les flamet provocat per una climatologia molt adversa, conseqüència d'un vent inicial de ponent, una primavera molt seca i una humitat molt baixa que al començament del foc era menor al 20%”.

Les carreteres C-37 i C-37z continuen tallades en els dos sentits al seu pas per Òdena, segons que informa el Servei Català de Trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ