Societat

Societat

Connexió visual sense Wi-Fi

Una organització australiana coordina un esdeveniment a escala global per demostrar que les connexions reals no necessiten internet

La plaça del Sol de Barcelona es va omplir dijous passat de persones assegudes o a peu dret, equipades amb coixins i mantes i amb la mirada fixada en els ulls de desconeguts que, com ells, esperaven establir una connexió visual de com a mínim un minut. Ho van fer per reivindicar el vertader contacte humà, lluny de les pantalles i d'internet. “Real connections don't require WiFi”, va ser la consigna que va justificar aquest experiment que té l'origen a la ciutat de Berlín.

“La curiositat de conèixer persones a través dels seus ulls i perdre la vergonya de mirar” és el que va convèncer la Jana de separar-se dels curiosos que s'ho miraven drets i formar part d'aquesta iniciativa que es va dur a terme de manera simultània a més de 140 ciutats del món.

Al final de cada trobada tot eren abraçades i paraules d'agraïment. Hi havia qui també es s'agafava de mans, qui somreia i fins i tot algunes llàgrimes de consol. “És com meditar, o inclús millor. No estàs sol, connectes amb algú i et despulles davant seu. Amb els ulls saps amb qui connectes i amb qui no”, explicava l'Esmeralda. Era la cinquena vegada que s'asseia davant un desconegut per compartir silenci i mirades i encara no n'havia tingut prou.

L'objectiu de l'experiment ideat per l'organització The Liberators International és “retornar la connexió entre les persones a tot el món, demostrar que encara que tinguem diferències, més enllà d'això hi ha amor i humanitat”. Implica la confiança cega amb altres persones en un moment en què sembla que les societats, almenys les del primer món, estan més tancades en si mateixes que mai. L'experiment ja s'havia fet a llocs com ara Berlín i Londres, però aquest va ser el primer intent mundial simultani. Cada ciutat que hi va estar interessada va crear l'esdeveniment de l'acte al Facebook, indicant hora i lloc de trobada i, d'aquesta manera, es va escampar fins a ciutats com ara Hong Kong i Rio de Janeiro. A l'Estat espanyol va organitzar-se a Alacant, Eivissa, Sant Sebastià, Madrid i a Girona, a part de la capital catalana. La iniciativa tindrà un vídeo que recollirà les experiències de totes les ciutats que hi han participat.

Peter Sharp és l'ideòleg d'aquest moviment social que avui per avui treballa activament amb més d'una vintena de persones dedicades a idear i coordinar diferents accions participatives en positiu. A part d'aquest experiment, també han coordinat altres projectes, tots orientats a reconduir les relacions entre persones i a animar tothom a sentir-se partícip d'un canvi de model que volen que sigui més sostenible i just.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.