Societat

Fires i festes

El paradís dels llaminers

La novena edició de la Fira del Pa i de la Xocolata va omplir diversos espais del municipi de parades i amants del dolç

A banda de les parades dedicades als productes estrella, hi havia activitats i tallers per a tots els gustos

La població de Sant Gre­gori devia doblar-se ahir, amb motiu de la 9a Fira del Pa i de la Xoco­lata. Durant tot el dia, els més lla­mi­ners de les comar­ques giro­ni­nes van tenir ocasió de fer tas­tets, com­prar pro­duc­tes i par­ti­ci­par en un munt de tallers i acti­vi­tats gratuïtes, i es feia difícil de dir en quina d'aques­tes hi havia més gent. Pel seu nom, pot­ser algú s'espe­rava tro­bar bàsica­ment això: pa i xoco­lata, però fent un tomb per la fira aviat que­dava clar que més aviat era la fira del pa en totes les seves vari­ants, sí, però també de qual­se­vol pro­ducte dolç fet amb farina i qual­se­vol sus­cep­ti­ble d'acom­pa­nyar i millo­rar el pa.

Així, hi havia parada rere parada de mel­me­la­des, mels, vins, embo­tits de tota mena i for­mat­ges, i també all (que casa molt bé amb les tor­ra­des) i vi (els avis bé que en sabien, de pa amb vi i sucre). I per supo­sat, el pro­ducte més lla­mi­ner de tots, la xoco­lata, pre­sent a la fira en totes les seves for­mes, colors i pos­si­bi­li­tats. A les tau­les habi­li­ta­des per esmor­zar i fer tas­tets, els gots buits amb aquell rega­lim que deixa la xoco­lata des­feta eren una cons­tant, i els visi­tants també com­pra­ven rajo­les, tor­rons, pas­tis­sos i bom­bons, entre altres pro­duc­tes que omplien els estands. I evi­dent­ment, com en gai­rebé totes les fires, també hi havia els clàssics que no tenen relació amb els pro­duc­tes que donen nom a la fira, però que també volen donar a conèixer el que fan. Eren els que menys, però hi havia para­des de deco­ració, de roba i biju­te­ria i fins i tot de plan­tes.

Els tallers i les acti­vi­tats també van tenir el seu espai, i és on es podia veure més mai­nada. Hi havia tallers de piru­le­tes i con­cur­sos de dolços i rajo­les de xoco­lata deco­ra­des oberts a grans i petits, però evi­dent­ment els que esta­ven més entu­si­as­mats reme­nant fari­nes, ous i xoco­la­tes eren els nens, tot i que els adults podien par­ti­ci­par en els tallers de mari­datge de vi i xoco­lata a càrrec del som­me­lier Gerard Marin (Wine Palace), i de fer dife­rents tipus de pa i pizza sense glu­ten. Per als pares, por­tar la mai­nada a Sant Gre­gori ahir era una garan­tia de tenir-los ben entre­tin­guts. Els que no tenien tirada pel dolç (cosa estra­nya) podien estar-se hores prac­ti­cant jocs tra­di­ci­o­nals amb fusta, i no és que n'hi hagués dos o tres, és que, tant per tant, a la fira van deci­dir habi­li­tar tot un pati amb jocs d'aquesta mena, i no n'hi havia cap sense acti­vi­tat. Fins i tot els pares s'hi apun­ta­ven. A la tarda la fira es va cloure amb una xoco­la­tada popu­lar, l'entrega de pre­mis del con­curs de dolços i rajo­les de xoco­lata
i un espec­ta­cle de música i ani­mació infan­til, al pavelló poli­es­por­tiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.