Societat

L'Arxiu de la Democràcia rep els fons de l'Associació d'Aviadors de la República

El rector de la Universitat d'Alacant ha firmat el conveni juntament amb el president d'ADAR, per a la gestió dels fons documentals per part de la institució acadèmica

El despatx rectoral va acollir l'acte de signatura del conveni entre la Universitat d'Alacant i l'Associació d'Aviadors de la República per a la cessió dels fons documentals de l'agrupació d'antics aviadors a l'Arxiu de la Democràcia i la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Es tracta de llibres de vol, revistes, llibres, arxius personals, fotografies, cartelleria de guerra, memòries d'aviadors, documentació sobre processos judicials i un llarg etcètera de documents que es custodien en la Delegació Catalana Nord-Balear d'ADAR, amb seu a Barcelona.

L'associació lliurarà a la Universitat d'Alacant còpia digital de tot el fons documental per a la seua difusió i posada en valor de cara a possibles recerques i la dinamització acadèmica i cultural d'aquests béns de gran rellevància històrica.

Amb la signatura d'aquest conveni, la Universitat d'Alacant es compromet a conservar i divulgar aquests fons, així com a garantir la unitat del llegat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia