Educació

La Diputació finança el nou hospital veterinari de la UdL

Aportació immediata de 6,2 milions per construir un aulari i laboratori a Agrònoms i sales d'operacions docents a Torrelameu

La universitat necessita les primeres instal·lacions abans d'un any

La Diputació de Lleida es farà càrrec, finalment, de la inversió necessària per construir i equipar l'hospital veterinari de la Universitat de Lleida (UdL). El president de l'ens provincial, Joan Reñé, va anunciar ahir l'acord ja tancat amb la UdL per aportar de manera immediata 6,2 milions d'euros per finançar aquest equipament.

En realitat, el projecte final és més ambiciós del que havia previst la mateixa universitat en un principi i es traduirà en dos nous edificis: un de destinat a l'aulari, laboratori i sala de necròpsies al campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de Lleida; i el segon, dedicat a les sales d'operacions docents, que s'ubicarà a Torrelameu (Noguera). La raó de la descentralització de les pràctiques és, segons Reñé, potenciar el complex ja existent a aquest municipi, on hi ha el Centre d'Estudis Porcins i el centre de Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA), que ha estat impulsat per la Diputació junt amb l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Lleida.

En ambdós casos, la licitació serà imminent, ja que la UdL necessita l'aulari d'Agrònoms, amb un cost de 2,8 milions, per al febrer del 2017, que és quan han de començar les pràctiques dels alumnes. Les sales d'operacions de Torrelameu, d'un cost de 3,4 milions, funcionaran a l'octubre de l'any vinent.

Tant Reñé com el rector Roberto Fernández van destacar la importància de potenciar el doble grau de veterinària i ciència i producció animal, reivindicat des fa dècades i creat expressament per formar especialistes en el sector ramader. L'acord inclou que d'aquí a cinquanta anys aquests equipaments passaran a ser de titularitat de la UdL.

LA XIFRA

200
inscrits
per a 60 places de primer curs en la primera convocatòria de la nova titulació de la UdL.

LA DATA

2017
Inici de les pràctiques
a les noves instal·lacions d'Agrònoms, el febrer del 2017, i a Torrrelameu, a l'octubre.

Clúster amb implicació del sector

L'impuls i la qualitat en els nous estudis de veterinària és una de les principals apostes de la UdL. L'obtenció del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal, tot i l'oposició de la UAB i dels col·legis de veterinaris, ha esperonat l'equip de govern de la UdL i les institucions lleidatanes a potenciar aquest àmbit. D'aquesta manera, el rector, Roberto Fernández, va anunciar que en una segona fase, un cop consolidats aquests estudis, es vol crear un clúster perquè Lleida, i en concret el nou campus veterinari de Torrelameu, sigui un referent mundial en recerca, docència i transferència tecnològica. Al clúster, segons Roberto Fernández, hi participaran les administracions, la UdL, les clíniques veterinàries privades i les principals empreses del sector ramader. Aquestes darreres havien de finançar aquests equipaments universitaris, segons les previsions inicials de la UdL. El rector i el president provincial van explicar que el sector s'implicarà en projectes de recerca, pràctiques i altres iniciatives, tal com ha fet en altres casos, com ara el Centre d'Estudis Porcins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.