Salut

El pàrquing gratuït per a pacients de l'hospital d'Igualada, infrautilitzat

L'Ajuntament admet que molts usuaris no coneixen el servei, tot i tenir conveni amb 15 pobles

El 2015 el van fer servir 371 persones, la majoria de la ciutat

L'Ajuntament d'Igualada va engegar l'any 2014 una iniciativa per facilitar un abonament amb 25 hores d'aparcament gratuït per a les persones que haguessin d'estar ingressades a l'hospital d'Igualada. La Societat Igualadina Municipal d'Aparcament (SIMA), que gestiona el pàrquing de l'hospital, ha signat des de llavors convenis amb una quinzena d'ajuntaments de la comarca per tal que els seus veïns puguin tenir aquest avantatge. Cada ajuntament és el que després es fa càrrec d'aquesta despesa.

371 usuaris l'any 2015

Durant el 2015 es van lliurar abonaments a 371 anoiencs, una xifra ínfima si es té en compte que a l'hospital d'Igualada se superen els 10.000 ingressos anuals. El tinent d'alcalde de Qualitat Urbana de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Pont, valora l'experiència positivament, però reconeix que “aquest servei encara no arriba a tots els seus potencials usuaris i, per això, ja s'estan valorant fórmules per ampliar la seva difusió i perquè encara més municipis de la comarca el puguin oferir als seus ciutadans”. La intenció del govern igualadí és acabar arribant a tots els ajuntaments de l'Anoia. Entre els sis municipis amb els quals se signarà conveni en breu hi ha Piera, Montbui i Vilanova.

Del total de targetes lliurades el 2015, 246 van ser per a ciutadans d'Igualada, 32 de la Torre de Claramunt, 26 de Capellades, vint d'Òdena, quinze de Calaf, deu de la Pobla de Claramunt, nou de Vallbona d'Anoia, cinc de Castellolí, dos de Pujalt, Rubió i Carme, i un de Copons i Veciana.

Un 5% més d'usuaris que el 2014

El pàrquing de l'hospital d'Igualada, de 300 places, va entrar en funcionament l'any 2008 i, des de llavors, sempre ha estat deficitari.

A banda del cost de construcció, de prop de 4 milions d'euros, la Societat Igualadina Municipal d'Aparcament (SIMA) va arrossegar pèrdues de 600.000 euros només en els dos primers anys d'explotació.

Tot i que la situació patrimonial continua sent negativa, l'ús de l'aparcament anomenat Igualada Nord s'ha incrementat amb mesures com ara una primera hora gratuïta i l'obertura les 24 hores del dia l'any passat. L'any 2015 també es va obrir per primer cop la segona planta de l'aparcament, que fins llavors no s'havia fet servir.

L'any 2011, per exemple, no es va arribar als 20.000 usuaris. L'any passat es van generar 64.329 tiquets, un 5% més que el 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona