Societat

Tecnologia

Un dron imprès

DRON ·

Cinc joves han desenvolupat un dron modular fet amb impressió 3D

Obren una campanya de micromecenatge per comercialitzar-lo

Cinc amics de la infància apas­si­o­nats per la tec­no­lo­gia van tro­bar, gai­rebé per casu­a­li­tat, una suma que podria revo­lu­ci­o­nar el món dels drons. Es tracta de l'apli­cació de les tècni­ques d'impressió 3D a aquests ginys. Aquests joves de Vall­bona d'Anoia, engi­nyers i mecànics, volien cons­truir un dron, però es van tro­bar amb difi­cul­tats tant per tro­bar el mate­rial que neces­si­ta­ven com a l'hora de mun­tar-lo.

En aquell moment també flir­te­ja­ven amb la impressió 3D i, més per neces­si­tat que per visió de negoci, van fer les pri­me­res pas­ses del seu model de dron modu­lar que pot evo­lu­ci­o­nar a gust i demanda del cli­ent.L'ús de la impressió digi­tal els per­met ofe­rir un pro­ducte per­so­na­lit­zat tant en colors com en logos o ini­ci­als, com en les seves fun­ci­ons. De moment, tenen acces­so­ris perquè el dron porti una càmera o una pinça, però es com­pro­me­ten a desen­vo­lu­par aquells que tin­guin més demanda al seu web.

Amb aquest pro­ducte a les mans
van crear una empresa, Bona­drone, amb la qual rei­vin­di­quen tant la seva passió pels drons i la tec­no­lo­gia com el seu poble. De fet, és a Vall­bona d'Anoia on dis­sabte faran un acte públic de
pre­sen­tació.

De moment tots man­te­nen les seves fei­nes i des­ti­nen el temps lliure al pro­jecte, des d'un petit estudi a la casa d'un d'ells. Com si fos un dels garat­ges cali­for­ni­ans on van néixer les revo­lu­ci­ons tec­nològiques de les dar­re­res dècades, entre peces i impres­so­res 3D tro­bem unes ins­truc­ci­ons que per­me­tran mun­tar drons a qual­se­vol per­sona sense conei­xe­ments tec­nològics, com si fos un armari d'Ikea. Un d'ells ens asse­gura que el seu pare ja n'ha mun­tat un sense pro­ble­mes. És la demo­cra­tit­zació del mun­tatge de drons, fins ara res­trin­git a experts amb ele­vats conei­xe­ments. Tot i això, en la fase de comer­ci­a­lit­zació també pre­ve­uen ven­dre el dron mun­tat i a punt per volar. El preu serà de prop de 650 euros.

Per fer el salt defi­ni­tiu i por­tar el seu dron –que han ano­me­nat Mos­quito– arreu del món, avui arren­quen una cam­pa­nya de micro­me­ce­natge a través de la pla­ta­forma nord-ame­ri­cana Indi­e­gogo. La tria no és casual: es poden fer apor­ta­ci­ons des d'aquí i els obre un mer­cat estratègic com és el dels Estats Units. A més de fer una prova de mer­cat, volen reco­llir 45.000 euros per ini­ciar el seu camí empre­sa­rial en un sec­tor satu­rat com el dels drons però amb l'aval de ser pio­ners a l'hora d'incor­po­rar la impressió 3D com a forma de pro­ducció. De fet, ja han tan­cat un acord amb 3D Hubs, una comu­ni­tat que aplega prop de 30.000 usu­a­ris i empre­ses de tot el món dedi­ca­des a la impressió tri­di­men­si­o­nal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.