SANT FELIU SASSERRA (Bages)

Festa i fira de les Bruixes

Les bruixes fan fira

Tradicionalment, a Sant Feliu Sasserra, el dia de Tots Sants se celebrava una fira, que amb el temps havia perdut pistonada. Fa deu anys, va sorgir la idea d'impulsar-la de nou i dedicar-la a donar a conèixer un episodi del passat del poble força trist: les acusacions de bruixeria i la mort a la forca d'algunes d'aquelles dones.

Parades i animació teatral

La desena edició de la fira es presenta en el format que ja ha esdevingut clàssic: els carrers amb parades que ofereixen productes artesanals, tarotistes, la taverna esotèrica i les façanes de les cases decorades. I durant tot el dia, pels carrers del nucli antic tenen lloc actuacions teatrals relacionades amb les bruixes: hi arribaran contacontes, el pregoner que explica la història de Caterina, saraus de bruixes, samaniats, detenció i captura de la bruixa Caterina, el judici, l'escarni públic, l'acte de fe al Serrat de les Forques i un emocionant final.

L'estada al poble es pot aprofitar per conèixer més sobre els afers de la bruixeria del s. XVII participant a la ruta guiada pels voltants de Sant Feliu o visitant el Centre d'Interpretació de la Bruixeria.

31 d'octubre i 1 de novembre. Pels carrers del centre històric. Centre d'Interpretació de la bruixeria. Obert dissabtes de 10.30 a 14.00 i de 16.00 a 19.00. Diumenges i festius, de 10.30 a 14.00.

La vigília, festa

M.J.R.

A Sant Feliu Sasserra, les primeres bruixes trauran el cap la vigília de Tots Sants, en un espectacle de la Fura dels Baus. Després, a la nit, els joves agrupats a l'entitat Q-FOIS s'ocuparan de donar a conèixer algunes de les històries mitològiques de la Catalunya medieval a través la vida d'una família de l'època. Sense desvetllar cap misteri, només cal afegir que la vetllada continuarà amb el ball que estarà amenitzat per l'orquestra Mitjanit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona