Societat

Una pastisseria de Riudoms presenta un pa amb llevat natural i aigua marina

El forn Domingo de Riudoms ha presentat, aquest dilluns, un pa fet totalment d'espelta amb llevat natural i aigua marina. Amb l'objectiu de millorar la qualitat d'aquest aliment, la pastisseria riudomenca ha elaborat aquest pa que, segons el forner Carles Domingo -quarta generació del negoci-, millora les seves propietats nutricionals.

D'aquesta forma, el pa conté aigua de mar en comptes de sal de cuina. Tal com expliquen, és l'única que conté sal completa i això potencia el sabor. A més, l'aigua marina fa que tingui més hidratació i un alt poder nutritiu. Així mateix, l'espelta és una varietat del blat amb un alt contingut en fibra, i és de senzilla assimilació, però no és apta per a celíacs pel seu contingut en gluten. El nou pa del forn Domingo, que es podrà adquirir al mateix establiment, també conté un cupatge de llevats naturals a base de poma, blat, sègol i civada.

Des del forn de Riudoms han volgut trencar amb el mite popular del pa, i han deixat clar que és un aliment que aporta pocs greixos i que aporta beneficis pel seu contingut en midó, fibra i proteïna d'origen vegetal, entre d'altres. Jaume Solé, xef executiu de PortAventura, ha apadrinat el pa.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO