Societat

Premi a Càritas per un projecte a l'Alt Empordà

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha acordat atorgar el Premi Inclusió Social 2016 al projecte Grans Experts, de Càritas Diocesana de Girona. Es tracta d'una iniciativa intergeneracional promoguda per Càritas a Cadaqués, l'Escala, Roses i Figueres, que té com a finalitat promoure l'envelliment actiu i la inclusió social de les persones de major edat a través d'una activitat que reivindica la seva experiència i el seu coneixement, i l'aprenentatge conjunt amb infants i joves. El projecte, adreçat a persones grans que viuen soles o en centres geriàtrics i alumnes d'educació primària de les escoles dels municipis, pretén posar èmfasi en el paper i les capacitats de les persones més grans a través de la seva participació a l'aula en activitats formatives compartint l'experiència de les persones de major edat. El projecte també té com a objectiu la sensibilització d'infants i joves sobre el paper clau de les persones grans a la nostra societat.

El premi Inclusió Social 2015, dotat amb 6.000 euros, permetrà que durant el proper curs vuit persones majors de 65 anys i 200 nens i nenes de les escoles dels municipis esmentats participin en aquesta activitat i experimentin els beneficis per a ambdós grups, tant emocionalment com d'aprenentatges i de sensibilització, que la prova pilot que s'ha dut a terme enguany a Girona ha evidenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia