Societat

castellers

Els Verds descarreguen a la Bisbal del Penedès el primer 3 de 8 aixecat per sota de la seva història

El carrer Doctor Robert viu, per primer cop, el 3d9fa, el 4d9fa, el 5d9f i el 3d8 per sota

Els Castellers de Vilafranca han demostrat aquest dilluns el seu bon estat de forma a la diada de la Mare de Déu d'Agost de la Bisbal del Penedès. Els Verds han descarregat al carrer Doctor Robert el primer 3 de 8 aixecat per sota de la seva història, una construcció que fins ara només havia assolit la Vella de Valls. Els vilafranquins han completat la seva actuació amb un 3 de 9 amb folre i l'agulla, i un 4 de 9 amb folre, al qual voldran afegir un pis més de cara a Sant Fèlix.

Al seu torn, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre i l'agulla, i també ha pogut carregar el 5 de 9 amb folre. Per la seva banda, la Colla Joves dels Xiquets de Valls ha completat la seva primera tripleta màgica de la temporada.

La colla local, els Bous de la Bisbal, han coronat el 3 de 7, el primer castell de set pisos de la seva curta història, ja que la seva fundació es remunta tot just al març de l'any passat. La Bisbal ha viscut aquest dilluns quatre castells inèdits a la seva plaça.

La Colla Castellera de la Bisbal del Penedès ha aprofitat la diada de la seva festa major per exhibir el seu màxim nivell. Els Bous han descarregat el 3 de 7, el primer castell de set pisos de la seva trajectòria. Si bé la construcció ha avançat amb lentitud i s'ha hagut de treballar, els locals han celebrat amb eufòria la consecució d'aquesta fita. Després de les celebracions, els Bous han donat pas a les tres colles convidades a la diada de la Mare de Déu d'Agost.

La Colla Joves dels Xiquets de Valls ha obert plaça amb un sòlid 3 de 9 amb folre. Idèntica construcció ha descarregat, també en primera ronda i amb comoditat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Finalment, els Castellers de Vilafranca han culminat amb força solvència el 3 de 9 amb folre i l'agulla, el seu tercer d'aquesta temporada. Els Verds han brindat a la Bisbal un castell que mai no s'havia provat al carrer Doctor Robert, que ha tornat a viure avui una emocionant i calorosa jornada.

En segona ronda, les colles han tingut més dificultats per completar amb agilitat les seves construccions. La Joves de Valls ha apostat pel 4 de 9 amb folre. Després de desmuntar dos peus, la construcció ha patit una mica i s'ha hagut de treballar, sobretot a l'alçada de terços i quarts. Finalment, però, l'han pogut descarregar per tercer cop aquesta temporada. També amb un peu desmuntat, la Vella de Valls ha culminat el 4 de 9 amb folre i l'agulla, una construcció que tampoc no s'havia viscut mai a la Bisbal.

Per tancar la segona ronda, els Verds han canviat a l'últim moment un 2 de 9 amb folre i manilles per un sorprenent 3 de 8 aixecat per sota. Aquesta construcció, que fins ara només havia descarregat la Vella de Valls en cinc ocasions, no s'intentava en una plaça castellera des del 2007. Després de defensar la descarregada, els vilafranquins s'han anotat aquest gamma extra per primera vegada en la seva història, desfermant l'eufòria entre els castellers de la camisa verda.

En tercera ronda, la Joves de Valls ha tancat la seva actuació amb un sòlid 5 de 8, que li ha permès signar la primera tripleta màgica de la temporada. Per completar la diada, la Vella ha tornat a apostar per un castell inèdit a la Bisbal: el 5 de 9 amb folre, mantenint un altíssim nivell. Els de la camisa rosada, però, només l'han pogut carregar, ja que la construcció s'ha acabat trencant després de la sortida de la canalla. Per la seva banda, els Verds han tancat ronda descarregant el 4 de 9 amb folre, un castell que continuen provant amb la intenció d'alçar-lo un pis més per Sant Fèlix.

En la ronda de pilars, les colles han reduït les seves pretensions. Tot i així, els Verds han completat el pilar de set amb folre. Per la seva banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha alçat dos pilars de cinc i, la Joves, el vano de cinc. La colla local ha arrodonit la seva festa major particular amb un pilar de cinc aixecat per sota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona