gastronomia
fira
La Mostra Gastronòmica de Cabrils rep 15.000 assistents
La cita torna a demostrar en la 29a edició que continua sent un referent d'aquest àmbit a la comarca
L'organització estudiarà fer “alguna cosa especial” l'any que ve pel trentè aniversari
Més de 15.000 persones van passar per la 29a edició de la Mostra Gastronòmica de Cabrils, que es va celebrar durant quatre dies entre el 19 i el 22 d'agost. A més, durant la cita es van vendre un total de 23.602 tastos i 4.099 tiquets de vi i cava. Tot i les excel·lents xifres obtingudes, aquest nombre es troba mínimament per sota del de l'edició del 2014, en què se'n van vendre 25.226. El dia amb més èxit va ser dissabte, en què es van comprar 6.311 tastos. De la resta, el dia més fluix va ser divendres, amb 5.609.
Aquestes xifres demostren, una vegada més, que la mostra continua sent una de les cites gastronòmiques més importants i seguides de la comarca, i un dels esdeveniments de l'any a Cabrils que el situa en el mapa de la gastronomia del Maresme. Durant els quatre dies de l'activitat, el públic va tenir a la seva disposició un trenet per poder traslladar-se còmodament per l'espai i evitar problemes amb el transport privat.
Com ja és tradició, un dels actes més emblemàtics de la festa gastronòmica va ser la trobada de col·leccionistes de plaques de cava de Cabrils, que va tenir lloc el 21 d'agost a la sala La Concòrdia. Al llarg de la trobada es va vendre cava Parxet amb la placa commemorativa d'aquest any.
Han participat en aquesta cita anual 63 estands: 17 de restauració, 8 de comerciants, 5 de vins i caves, 8 d'entitats i 25 paradetes d'artesans.
Mirant cap a la trentena
“Tot i que hem estat una mica per sota de l'edició del 2014, la valoració d'aquest any és molt positiva”, comentava Rosa Murcia, membre de la societat municipal organitzadora de la mostra. “Dissabte sí que es va notar un augment de públic, però per sort no va ser gens problemàtic”, explicava Murcia, que va assegurar que “realment la cita no es pot fer gaire més gran, ja que es correria el perill de massificar-la en excés i, bàsicament, es tracta de mantenir-la”. Pel que fa als restauradors participants, Murcia va comentar que “estan molt contents de formar-ne part i per això repeteixen any rere any”.
Tal com va comentar la responsable, l'any que ve la Mostra Gastronòmica de Cabrils arribarà a la trentena edició. “De cara al setembre ja ens volem començar a reunir per preparar els trenta anys.” Tot i que Murcia sí que va avançar que es vol fer “alguna cosa especial, sobretot en el dia inaugural”, encara no va poder desvelar cap detall.