Societat

La història de Queralt, en un llibre per a nens

‘L'Oreneta de Queralt' és la primera obra sobre el santuari adreçada als infants

“Hi ha llibres de la Patum i els Elois adreçats als més petits, però, en canvi, fins ara no n'hi havia cap que tractés la temàtica relacionada amb Queralt.” Aquest és el buit que el berguedà Roger Cortina, el manresà Carles Perarnau i el dibuixant solsoní Pere Cuadrench pretenen omplir amb el llibre L'Oreneta de Queralt.

L'obra, d'una quarantena de pàgines, es va presentar ahir al vespre a l'església de Sant Joan de Berga. L'acte va incloure actuacions de la coral infantil de Gósol, de la dels Xerics i de la pianista Trini Mujal. Ara, amb el llibre presentat, la Cereria Sant Roc i les diferents llibreries de Berga n'han tret a la venda vora mig miler d'exemplars.

L'Oreneta de Queralt vol ser un relat que expliqui els orígens de Queralt, la història del santuari i l'estret lligam que hi ha entre Berga i el santuari. Per fer-ho, els autors han situat l'acció en el dia de Sant Marc. Uns avis decideixen endur-se per primera vegada la Laia, la seva néta, a Queralt. Mentre puja cap al santuari, la Laia descobreix aspectes de la història de Queralt que li desperten curiositat gràcies a les explicacions del seus avis. Segons ha explicat Roger Cortina, “el llibre barreja el vessant històric”, que aporta ell mateix, “amb el vessant pedagògic”, que ha posat Carles Perarnau.

Roger Cortina també ha remarcat que “és un llibre adreçat a la infància avançada”. “No és el típic llibre amb dibuixos grans i dues línies de text, sinó que hi ha relats importants, escrits amb un llenguatge entenedor però pensat perquè no ens deixéssim cap detall”, diu l'autor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia