Administracions

Municipal

Donen la raó a l'exsecretària d'Amer en les bestretes que l'Ajuntament li reclamava

El jutjat conclou que Concepción Aguilera va retornar els 10.212 euros que el consistori li havia avançat, i que 2.545 euros més reclamats eren gratificacions

El jutjat contenciós administratiu 1 de Girona ha anul·lat el decret d'alcaldia de l'Ajuntament d'Amer de l'11 de febrer del 2016 que reclamava a l'exsecretària interventora del consistori amerenc, Concepción Aguilera, prop de 6.000 euros en concepte de bestretes que no hauria retornat. Aguilera va demandar l'Ajuntament per aquest decret al·legant que ja havia tornat els diners, i ara el jutjat li dóna la raó.

La resolució de l'Ajuntament, recorreguda i ara anul·lada, exposa que, arran d'una auditoria que va fer l'Ajuntament es va concloure que es van fer 2 bestretes a Aguilera per import global de 12.757,86 euros (10.212 per una banda, i 2.545,86 per l'altra). De la més gran faltava tornar 3.412,08 euros, segons l'Ajuntament, mentre que la segona no s'havia retornat. El consistori basava el decret en una ordre estatal del 2005 sobre reintegraments “de pagaments indeguts” conforme a la definició de l'article 77.1 de la llei 47/2003, segons la qual s'entén coma pagament indegut “el que es fa per error material, aritmètic o de fet (...)”, i la resolució de l'Ajuntament no s'ajustaria a la definició de l'ordre estatal del 2005.

Una gratificació extra

Del contingut de l'expedient i la documentació aportada per Aguilera es conclou que els 10.212 euros es van retornar, mentre que els 2.545 euros no van ser en concepte de bestreta sinó com a “gratificació extraordinària”. Aguilera va aportar una fotocòpia de la resolució d'alcaldia del 3 de novembre del 2008 que ho demostra, i que va ser ratificada pel llavors alcalde, Xavier Targa. El jutjat, a més, imposa 200 euros de costes a l'Ajuntament.

L'Ajuntament d'Amer encara té altres fronts judicials oberts amb l'exsecretària-interventora. De fet, la reclamació d'aquestes bestretes es va incorporar a una querella presentada per l'Ajuntament d'Amer per malversació de fons públics, i que encara no s'ha resolt. De l'altra banda, la secretària també va denunciar l'exalcalde, Albert Plana, l'exalcaldessa Alba Serra, el gerent, Sergi Baulida, i l'exprimer tinent d'alcalde, Narcís Junquera.

LA XIFRA

10.212
euros
és la bestreta que, segons el jutjat, Aguilera ha demostrat que va retornar.

LA DATA

3/11/08
És la data
de la resolució d'alcaldia que feia constar que els 2.545 euros eren una gratificació extraordinària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia