Administracions

Territori

La Diputació gasta 53 milions en ajuts directes als municipis

El ple aprova els comptes del 2017 amb el suport de CiU, el PSC i UA, les abstencions d'ERC, C's i el PP i el vot contrari de la CUP

La reducció de l'endeutament permet destinar 30 milions en dos anys a inversions locals

La Diputació de Lleida va aprovar ahir el pressupost del 2017, que representa un import de 123 milions d'euros, el 16% més que enguany. Dels comptes en destaca que gairebé la meitat del pressupost, vora 53 milions, es destinarà a ajuts directes per als municipis lleidatans. L'any passat, aquestes línies de suport al món local sumaven 40 milions d'euros.

La rebaixa de l'endeutament ha permès la creació d'un nou pla extraordinari per a inversions municipals de 30 milions d'euros en dos anys, a raó de 15 milions per anualitat. Aquesta injecció es concretarà mitjançant un crèdit per als exercicis 2017 i 2018 i es podrà subscriure per aquesta reducció del deute de la institució provincial del 64% d'ençà del 2011. L'endeutament de la Diputació se situa ara al 45,7% dels ingressos corrents, molt per sota del límit fixat pel Ministeri d'Hisenda.

El ple de la Diputació va aprovar el pressupost amb els vots favorables de CiU, el PSC i Unitat d'Aran (UA). ERC, el PP i C's es van abstenir i la CUP hi va votar en contra.

El president de la corporació provincial, Joan Reñé, va voler destacar que la distribució d'aquests ajuts directes es farà per concurrència pública, responent així a ERC, que havia proposat esmenes en què reclamava menys subvencions a dit, fet que va molestar Reñé. Aquest va argumentar amb dades que només s'aproven per decret ajuts d'urgències o per emergències.

ERC es va abstenir, tot i ser rebutjades les seves esmenes, però va valorar positivament l'increment de recursos al món local, segons va explicar el seu portaveu, Jaume Gilabert.

El PSC va justificar el seu vot favorable perquè es va acceptar la seva proposta d'un pla extraordinari d'inversions. C's i el PP van voler donar un vot de confiança amb l'abstenció i la CUP va justificar el seu rebuig perquè entén que les retribucions dels càrrecs electes i eventuals i les despeses en dietes i representació són excessives.

Dels comptes aprovats destaquen també les inversions en matèria de salut pública, la construcció de l'hospital veterinari a Torrelameu i els ajuts per a llars d'infants.

LES XIFRES

123
milions d'euros
de pressupost de la Diputació per al 2017, incloent-hi organismes autònoms.
64
per cent
de reducció de l'endeutament de l'ens provincial d'ençà del 2011, en el 45,7% de la despesa corrent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona