Administracions

municipal

participació ciutadana

Sant Miquel de Balenyà farà el 26 de març la consulta per ser o no municipi

El procés serà no referendari i hi podran participar els veïns del nucli que siguin majors de 16 anys

El consell de participació ja ha decidit la pregunta

Sant Miquel de Balenyà, actualment entitat municipal descentralitzada (EMD) del municipi de Seva, té previst fer el 26 de març la consulta per saber si els veïns es volen convertir en municipi: “La pregunta que es farà és «Vols que Sant Miquel de Balenyà sigui un nou municipi de Catalunya?», i la resposta serà sí o no”, explica Lluís Luengo, portaveu del consell de participació. Per arribar a la celebració d'aquesta consulta, el ple de l'EMD ha d'aprovar avui mateix el tràmit per iniciar aquest procés i, quan la convocatòria aparegui al DOGC –d'aquí a uns 15 o 20 dies–, es podrà començar a fer campanya: “Des del consell de participació volem representar la neutralitat i la idea és fer jornades per explicar què suposa el sí i què suposa el no. L'objectiu també és facilitar i fomentar al màxim la participació”, remarca Luengo. El 26 de març seria el primer dia per poder votar, i el procés s'allargaria una setmana. En la votació podrien prendre part els veïns empadronats a Sant Miquel majors de 16 anys.

Tot i no ser referendària, aquesta votació sí que serviria per conèixer a fons l'opinió del nucli de població, que des de fa dos anys actua com a EMD: “Seria el punt de partida del procés. En cas que Sant Miquel de Balenyà volgués ser un municipi, hauria de ser l'equip de govern el que mogués fitxa per fer arribar aquesta voluntat al Parlament, i aquest òrgan hauria d'adaptar la llei perquè sigui una realitat”, explica Luengo.

Un pas més

Sant Miquel de Balenyà és un nucli de població situat a quatre quilòmetres de Seva, el municipi del qual depenia totalment fins al juliol del 2015. Amb la creació de l'entitat municipal descentralitzada, Sant Miquel de Balenyà gestiona la majoria de competències que té qualsevol altre municipi de Catalunya excepte les que fan referència al padró, les modificacions del POUM i els impostos. “Volem saber la posició de la gent pel que fa a la identitat i, un cop la sapiguem, prendrem les mesures que calgui”, explica el president de l'EMD de Sant Miquel de Balenyà i un dels grans promotors del procés, Èric Vila.

LES FRASES

Des del consell de participació volem representar la neutralitat, i la idea és fer jornades per explicar què suposa el sí, i què el no
La pregunta és clara: «Vols que Sant Miquel de Balenyà sigui un nou municipi de Catalunya?»
Lluís Luengo
portaveu del consell de participació de st. miquel de b.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona