Administracions

Territori

L'alcalde d'Aiguafreda situa la consulta per passar o no a Osona entre el juny i l'octubre

Vila explica que s'ha creat un dossier informatiu i que a la primavera arrencarà la campanya explicativa a la població

“Cal fer bé les coses”, remarca l'alcalde

A terres osonenques, l'alcalde d'Aiguafreda, Joan Vila, va explicar ahir més detalls del procés engegat fa un any i mig per tornar a consultar a la població del seu municipi si vol continuar al Vallès Oriental o passar a Osona: “El procés el tenim en funcionament. Aiguafreda va passar al Vallès Oriental el 1936 per una redistribució judicial, i el 1987, quan es va fer la primera consulta per continuar o no en aquesta comarca, el tema sanitari –Vic no tenia hospital general– va decantar els resultats. Ara s'ha revifat l'interès de la població per tornar a Osona, l'Ajuntament ho ha recollit i farem de nou la consulta.”

L'alcalde d'Aiguafreda va explicar ahir a Sant Miquel de Balenyà que s'ha creat un dossier amb molta informació històrica, “en què s'expliquen els fets i en quin moment estem”, i la voluntat de l'Ajuntament és iniciar aquesta primavera un procés informatiu cap a la ciutadania perquè tothom tingui el màxim d'informació: “Hem de transmetre tot això que s'ha recollit a la gent d'Aiguafreda, i ho farem a través de xerrades amb tècnics, amb historiadors i explicant bé les coses. També es farà arribar a totes les cases un full informatiu”, va indicar.

La data, balla

L'alcalde d'Aiguafreda va remarcar que la consulta “es farà dins el 2017”, però va indicar que hi ha algunes variables que en fan moure la data: “Si podem fer la campanya informativa al llarg de la primavera, es faria abans de l'estiu. Si no, esperarem a la tardor. No podem fer una cosa mal feta i ràpida. Diria que el marge en què ens movem és des de mitjan juny fins a mitjan octubre”, va puntualitzar a la nova planta d'estella de Sant Miquel de Balenyà.

Pel que fa a la posició de l'Ajuntament d'Aiguafreda, Vila va deixar clar que és del tot imparcial: “La institució ha de ser neutral, i cedir l'opinió i la decisió a la gent. Estarem al costat del que decideixin.” Joan Vila, que va reconèixer tenir més lligam personal amb la comarca d'Osona “però una gran relació amb el Vallès Oriental”, també va explicar que ja s'han posat en contacte amb la Generalitat perquè els guiï en el tipus de consulta que caldria fer.

Un lligam ben estret amb Osona

Més enllà de la vinculació sentimental de molta gent, Aiguafreda manté un vincle estret amb diverses institucions osonenques. Tal com va indicar l'alcalde, Joan Vila, Aiguafreda capta l'aigua de la xarxa d'abastament d'Osona sud. En aquesta línia, el poble situat a les portes del Congost també forma part de la Mancomunitat La Plana juntament amb onze pobles d'Osona. En l'àmbit popular, molts alumnes d'Aiguafreda han passat en algun moment de la seva vida escolar per centres osonencs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona