Tiana inicia els tràmits per tancar les activitats il·legals a la riera de Montalegre

L'Ajuntament de Tiana ha iniciat els tràmits per tancar de manera definitiva diverses activitats il·legals que s'estaven realitzant a l'entorn de la riera de Montalegre. Segons explica Joan Pau Hernández (Gent), segon tinent d'alcalde i coordinador de l'àrea de Serveis Territorials de l'Ajuntament de Tiana, es tracta «d'empreses que sense autorització estan utilitzant uns terrenys que ara mateix són rústics –perquè els falta l'aprovació d'un nou planejament– sense cap mena de compliment de les mesures legals». Vessaments de runes, de terres i desballestament de vehicles són algunes de les activitats que s'hi realitzen.

L'Ajuntament ja havia obert diversos expedients sancionadors per tal de posar fi a aquestes activitats, que es duen a terme en una zona on la Generalitat està estudiant fer passar la nova B-500. «Ara també estem pendents que es faci públic el projecte perquè es tracta d'una zona incerta, i això ha provocat que en els darrers quinze anys s'hi anessin col·locant activitats que no trobaven llocs fàcils per instal·lar-se en altres zones del territori», explica Hernández. El responsable de Serveis Territorials també explica que aquestes activitats suposen un gran perjudici pel medi ambient però també per al veïnat. «No només malmeten l'entorn natural, sinó que perjudiquen els veïns més propers, tant del barri de les Costes com del Mas Ram.»

Els que tenen llicències a precari són un equipament esportiu privat i una nau de comerç al menor de productes de la construcció. «En el moment que es desenvolupi un pla urbanístic a la zona marxaran sense cap indemnització», aclareix Hernández.

També a l'hípica

Per altra banda, l'hípica que ha estat funcionant en el camí del cementiri a l'entorn del conjunt de l'Alegria ha rebut ordre de cessament també per part de l'Ajuntament. Segons els consistori l'activitat «incompleix la normativa urbanística».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona