Administracions

Indemnitzaran l’empresa de la biblioteca de la Bisbal

Va demanar rescindir el contracte, tot i que durà a terme treballs de condicionament a l’entrada de l’antic escorxador

Satisfacció al govern per aquest acord, que implica una important rebaixa

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà rescindirà el contracte de l’empresa adjudicatària de les obres del que ha de ser la nova biblioteca comarcal –al costat de l’antic escorxador–, pràcticament finalitzades. L’empresa Arcadi Pla va demanar ara fa unes setmanes la liquidació del contracte; el motiu: el fet que les obres estan aturades des de fa cinc anys en espera que es resolgui si finalment el nou edifici ha d’anar a terra en executar-se una ordre d’enderroc.

L’empresa demanava 139.000 euros per rescindir el contracte, però finalment l’Ajuntament va arribar a un acord per uns 59.900 euros en concepte, entre altres, d’obres pendents. L’alcalde, Lluís Sais, ha explicat que l’empresa ha acceptat aquesta rebaixa. En aquest sentit, els treballs que haurà d’assumir l’empresa, segons Sais, són arreglar l’entrada de l’antic escorxador, que de moment s’habilitarà com a biblioteca, i l’enderroc d’uns afegits, de fet ja previstos en el contracte. L’alcalde destaca que s’anirà per feina i que a l’agost l’empresa iniciarà els treballs.

Les obres de l’escorxador de la Bisbal d’Empordà han estat la solució, si bé de moment provisional, per ubicar la que ha de ser la nova biblioteca central comarcal. Una solució que ha de servir per esperar que es resolgui la situació judicial en què es troba aquest equipament. Tot i que aquesta solució és provisional, desencalla la situació de la biblioteca i s’adopta arran del fet que el jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona, en una interlocutòria del 7 de juny del 2016, va rebutjar la impossibilitat material d’execució de sentència que l’Ajuntament de la Bisbal va al·legar per no haver d’enderrocar la part de l’edifici de la biblioteca central comarcal. El tema, però, no està aturat i continua el curs judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona