Administracions

Municipal

Premià de Dalt tindrà un segon pavelló poliesportiu

És una de les principals inversions contemplades en el pressupost del 2018, junt amb altres actuacions urbanístiques

També es preveu finalitzar el pla de barris del sector Santa Anna-Tió

Premià de Dalt tindrà un segon pavelló poliesportiu. Per materialitzar-ho es contempla la cobertura i l’arranjament de la pista exterior annexa que hi ha just a l’actual pavelló municipal. Aquesta serà una de les principals inversions a Premià de Dalt contemplada en el pressupost municipal del 2018. L’actuació, que podria començar a la tardor de l’any que ve, està a l’espera de la licitació del projecte, que el consistori té previst dur a terme a principis del 2018. Aquesta intervenció disposarà d’un pressupost de 780.000 euros, dels quals 600.000 estaran finançats per la Diputació.

Pel que fa a la resta d’inversions previstes, destaca la finalització del pla de barris de la zona de Santa Anna-Tió. En aquest àmbit s’hi destinaran 1,4 milions, dels quals 750.000 els aportarà la Generalitat. A grans trets, aquesta actuació consistirà a dotar l’escola Santa Anna d’una sala polivalent i de la finalització de les tasques urbanístiques pendents, com ara la millora dels accessos del barri, a més de la rehabilitació d’edificis.

En el capítol de millores urbanístiques, l’Ajuntament també vol refer dos carrers del barri de la Floresta, amb 250.000 euros, i engegar la segona fase de reurbanització del carrer de la Cisa per un import de 350.000 euros. Finalment, i encara dins el capítol d’inversions pel 2018, també es contempla destinar uns 200.000 euros per la primera fase de millora i ampliació de les instal·lacions de La Poma, el parc temàtic de la bici i el monopatí inaugurat el 2015 i que ja és tot un referent d’aquestes disciplines a nivell europeu.

En xifres globals, els comptes municipals de Premià de Dalt per l’any que ve assoliran els 12,3 milions d’euros, dels quals 1,8 es destinaran a inversions. El regidor d’Hisenda, Alejandro Costa (PDeCAT), va definir el pressupost com “la constatació de la recuperació econòmica del municipi”. “Fruit de la moderació en la despesa hem pogut superar l’etapa de la crisi i passar a la reactivació econòmica”, hi afegia el regidor, que va voler constatar “la consolidació dels serveis” que s’ha fet al municipi. Costa també va mostrar la voluntat d’arribar “al màxim consens” per tirar endavant els comptes.

D’altra banda, l’Ajuntament va aprovar les noves ordenances fiscals, on en destaca la congelació de l’impost sobre béns immobles (IBI) i la taxa d’escombraries. Aquesta darrera, però, sí que s’ha augmentat per als pisos turístics.

LES XIFRES

12,3
milions
d’euros d’euros és el global del pressupost municipal de Premià de Dalt per l’any que ve.
1,8
milions
d’euros són els que es destinaran a inversions, superant els 900.000 que s’hi van dedicar el 2017.

LA FRASE

Aquest pressupost és la constatació de la recuperació econòmica del municipi
Alejandro Costa
regidor d’hisenda de Premià de Dalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona