Administracions

La biblioteca de la Bisbal entrarà en servei a principis de desembre

L’equip de govern, d’ERC, la CUP i ICV-EUiA, va optar per l’escorxador en espera de resoldre el recurs a l’enderroc del nou edifici de la Biblioteca Comarcal

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà obrirà la biblioteca al nou emplaçament, l’antic escorxador, el dia 1 de desembre amb una jornada plena d’activitats. La intervenció a l’antic escorxador es va preveure com una millora en el contracte de construcció de la biblioteca central comarcal. L’opció de l’antic escorxador es va prendre per disposar d’un espai en condicions davant la impossibilitat de tirar endavant la nova biblioteca comarcal, immersa en un litigi judicial –vegeu la peça.

Doblar l’espai

Amb el trasllat a l’antic escorxador, la biblioteca dobla l’espai de què disposa actualment. Aquestes últimes setmanes els treballs es concentren a reforçar la tanca perimetral i instal·lar una bústia de recollida de llibres. També es preveu incorporar un espai amb gespa al pati de l’entrada. Informàticament, hi haurà més ordinadors disponibles per als usuaris. Un dels propòsits del consistori és apostar per fomentar i reforçar la secció infantil i juvenil de la biblioteca.

A més de l’ampliació de l’espai bibliotecari, la posada en marxa del nou equipament permetrà incrementar-ne el personal. Aquest era un punt clau per oferir un bon servei. Actualment, només hi ha dues persones que treballen a la biblioteca. Aquest fet provoca que durant el mes d’agost romangui tancada. “La voluntat és que estigui oberta tot l’any, i això serà possible amb la incorporació del nou bibliotecari”, ha explicat el regidor de Cultura, Carles Puig. De fet, i paral·lelament als treballs d’adequació de l’entorn i del trasllat del material, l’Ajuntament ja va impulsar un procés selectiu per contractar un bibliotecari, la qual cosa farà que el personal adscrit a aquesta àrea passi de dues a tres persones. El nou espai s’estrenarà amb activitats, l’actuació del grup Mazoni i la presentació del llibre Roba estesa, de David Vila.

LA FRASE

La voluntat és que estigui oberta tot l’any, i això serà possible amb la incorporació del nou bibliotecari
Carles Puig
regidor de cultura de l’ajuntament de la bisbal

Un projecte controvertit i molt llarg

En espera de com es resolgui el litigi que hi ha al voltant de l’edifici on s’ha d’instal·lar la biblioteca central comarcal, l’Ajuntament va optar per l’escorxador per poder habilitar-hi una biblioteca. L’alcalde, Lluís Sais, considera que cal sentència ferma per procedir a un hipotètic enderroc de l’edifici –punt que no defensa l’Ajuntament–i, a la vegada, no fer-hi cap intervenció fins que es resolgui definitivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona