Administracions

Rehabiliten tres pisos per a habitatge social a la Bisbal

L’equip de govern, d’ERC, la CUP i ICV-EUiA, incorporarà els tres pisos situats al nucli a la borsa d’habitatge social

Els pisos són de titularitat municipal i s’han cofinançat amb la Diputació

L’Ajuntament de la Bisbal ha acabat la rehabilitació de tres habitatges del nucli antic per destinar-los a persones i famílies en situació de risc d’exclusió residencial. El projecte i les obres d’adequació dels tres habitatges de propietat municipal han disposat del finançament parcial de la Diputació de Girona.

La regidora d’Acció Social i Ciutadania, Maite Bravo (ICV-EUiA), remarca la importància de poder disposar d’aquests pisos: “Amb aquest equipament, l’Ajuntament consolida la creació de la borsa municipal d’habitatges d’inclusió i allotjaments d’acollida, un servei indispensable per a aquelles persones i famílies que es troben en situació de risc d’exclusió residencial.”

L’objectiu de l’àrea d’Acció Social i Ciutadania, que treballa coordinadament amb els serveis territorials a Girona de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, és poder acollir persones temporalment, mentre la Generalitat no els pot oferir un habitatge de lloguer social. “Són pisos d’emergència per a persones i famílies que han perdut la llar i estan esperant habitatges cedits per la Generalitat”, destaca Bravo.

Aquesta acció s’emmarca en l’estudi per a la mobilització dels habitatges buits del municipi. Aquest projecte, que va disposar del finançament de la Diputació de Girona, preveia, entre altres coses, la creació d’una borsa municipal d’habitatges d’inclusió i allotjaments d’acollida. En el marc de les accions encaminades a poder disposar d’aquesta borsa, l’estudi preveia mobilitzar béns de titularitat municipal.

L’Ajuntament disposava d’un edifici residencial, situat al carrer Pella i Forgas, que complia les condicions per poder ser destinat a habitatges o allotjaments temporals per a persones amb risc d’exclusió residencial. Fa uns mesos, els serveis tècnics van iniciar la redacció de l’estudi per adequar l’immoble. Un cop feta la memòria valorada, es van executar les obres necessàries perquè els tres habitatges complissin les condicions legals d’habitabilitat.

Millores als pisos

El treball que ha dut a terme l’Ajuntament bisbalenc, que ara fa uns mesos va tenir diversos episodis de pisos ocupats, ha estat intens durant els darrers mesos per abordar aquesta problemàtica. Les obres van consistir bàsicament a dotar de mobiliari i electrodomèstics les cuines de les tres unitats, adequar les instal·lacions per al correcte funcionament de la cuina i la calefacció, i revisar i millorar les instal·lacions generals de l’edifici de forma que responguessin a les demandes ordinàries de l’ús residencial previst. El conjunt de treballs realitzats ha suposat una inversió de 23.700 euros, parcialment finançats per la Diputació de Girona.

LA XIFRA

23.700
euros
ha costat adequar els tres pisos situats al nucli perquè complissin les millors condicions.

LA FRASE

Consolidem la creació de la borsa d’habitatges d’inclusió i allotjaments d’acollida
Maite Bravo
regidora d’acció social i Ciutadania (ICV-EUIA)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona