Administracions

Rupià prioritza els fills del poble per vendre sis solars a un preu assequible

L’Ajuntament aprova les bases per assignar les parcel·les, d’uns 400 m², a 50.000 euros cadascuna, i hi tindran més punts residents, emigrats del poble o llogaters

L’equip de govern de Rupià, un cop tancat el tràmit del pla de millora urbana (PMU) de sis habitatges assequibles al camí de Can Guardis, també ha aprovat les bases d’adjudicació de les parcel·les, d’entre 350 i 400 metres quadrats, per un import d’uns 50.000 euros cadascuna. L’alcalde, Xabier Olagoitia, explica que en l’adquisició “tindran més punts els fills del poble que encara hi viuen –a casa o de lloguer–, els que han hagut de marxar fora o famílies que ja resideixen al municipi en règim de lloguer”. Volen així fixar població i garantir el futur del municipi.

Entre les condicions per aspirar-hi, les persones que compleixin els requisits hauran de dipositar 1.500 euros que els retornaran si no en són beneficiàries. Però no en el cas que posteriorment hi renunciessin. No hauran de tenir altres propietats al poble, i els penalitzaran les primeres residències, com més a prop de Rupià pitjor. També haurien d’adquirir el terreny en un màxim d’un any i aixecar l’habitatge en un màxim de dos més. Durant 25 anys, el municipi es reservarà el dret a autoritzar la revenda de les cases, i l’opció de recomprar-les a un preu just respecte al cost de la parcel·la i la construcció.

LA XIFRA

3
anys
de termini tindran els adjudicataris per adquirir el solar i aixecar l’habitatge, per complir amb les bases.

Descarten les altres fórmules

Amb l’objectiu de “recuperar una generació perduda” i fomentar el parc de primeres residències, el municipi havia estudiat diverses fórmules, com ara promoure directament les sis cases, d’uns 120 metres quadrats, aparellades de dues en dues i amb opció d’aparcament en superfície, però el govern ho va descartar perquè haurien deixat hipotecar el pressupost municipal per beneficiar només sis famílies. I el planejament no els dona marge per fer pisos o habitatges més petits amb massa densitat. L’altra opció que havien tingut sobre la taula era cedir el dret d’ús del terreny durant un període força extens, més enllà del mig segle, però també s’ha descartat perquè era una fórmula poc flexible, i es podrien haver trobat casos en què el període fos curt o d’altres en què quedés massa llarg. Tampoc han entrat en el factor de famílies amb descendència, perquè hi ha joves que no tenen fills perquè encara no han trobat un lloc on formar la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona