La crisi empeny Montgat a renunciar a construir l'ajuntament previst
L'edifici nou tenia un cost de set milions i ara s'estudia com millorar les instal·lacions actuals
«Amb la crisi econòmica que patim tots en aquests moments, la gent no entendria que ens gastéssim 7 milions d'euros per fer un edifici nou per a l'Ajuntament.» Així de realista es va mostrar l'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia, a l'hora d'anunciar la renúncia de l'equip de govern a construir un edifici nou –projectat davant la biblioteca– que substituís l'ajuntament actual. I és que –tal com va reconèixer el mateix alcalde– les actuals dependències municipals han quedat petites i obsoletes «per poder donar un servei de qualitat al ciutadà». «Un dels principals problemes amb els quals ens trobem en aquest edifici és, a banda de la manca d'espai, que l'ajuntament no està adaptat per a les persones que tenen la mobilitat reduïda», va manifestar Ràmia. En aquest sentit, l'alcalde va avançar que s'estudien fórmules per eliminar les barreres arquitectòniques de l'edifici actual, entre d'altres. Finalment, Ràmia no va voler passar per alt que la construcció d'un ajuntament nou va ser una de les propostes que els veïns van fer el 2006, en el marc del pla estratègic municipal.
L'oposició vol el nou
Per la seva banda, els dos partits de l'oposició, CiU i el PP, van coincidir a afirmar que cal fer un nou ajuntament, perquè «és una necessitat». El portaveu de CiU, Pere Senserrich, va lamentar la decisió del govern municipal, perquè «és una reclamació de la ciutadania». No obstant això, el convergent va reconèixer que l'actual moment econòmic «fa impossible» que ara es faci un edifici nou. Ismael González, regidor del PP, va constatar que «a l'edifici actual ja no s'hi cap», i es va mostrar esperançat que el projecte es recuperi en el futur.
Regidors sense lloc a la sala de plens
Un altre dels problemes que afecten l'ajuntament actual és la sala de plens. Amb vista al mandat vinent, que començarà el 2011, el municipi passarà de 13 a 17 regidors, ja que supera els 10.000 habitants i per tant s'amplia per llei el nombre de regidors. «Aquí també tenim un problema, perquè ara ja estem molt estrets», explicava l'alcalde, que avançava que s'estudien diverses fórmules. Una, tal com apuntava el mateix alcalde, seria fer una segona bancada per a regidors. Una altra de les possibilitats seria ampliar el semicercle actual per poder-hi encabir tots els regidors. Una tercera via, que també està en procés d'estudi, consistiria a posar una taula enmig del semicercle actual. «És evident que la sala de plens s'haurà de reformar, però per qüestions d'espai no s'hi podran fer gaires obres», explicava Ràmia, que hi afegia que aquesta decisió la prendrà en un futur l'equip de govern després d'estudiar totes les possibilitats tècniques. En aquest sentit, el portaveu de CiU, Pere Senserrich, va comentar que «qualsevol actuació que es faci a l'edifici vell no serà res més que un pedaç».