Iniciativa alerta sobre la «suspensió» del nou palau de justícia de Llíria

La cessió de la parcel·la municipal a la Generalitat per a la seua construcció caduca en gener de 2011

El portaveu d'Iniciativa i regidor a Llíria, Paco García, ha alertat que els terminis per a la construcció del nou palau de justícia en la parcel·la de 2.050 m² cedida per l'Ajuntament per a ubicar-l'hi s'acosta. Les condicions de la cessió establien que les obres havien d'acabar el gener de 2011, però a hores d'ara, segons García, «la Conselleria de Justícia no té clars quins seran els terminis per a poder dur a cap les obres i traure a subhasta el projecte», de manera que se'n podria derivar la suspensió de l'acord de cessió per demora en la construcció.

García ha informat que el projecte ha estat derivat al pla d'innovació de seus judicials des de 2008, que té una previsió no superior a deu anys en el termini real d'execució de l'obra corresponent, el doble del temps de la cessió autoritzada pel consistori edetà. Però, a més, aquest tipus d'obres requereixen un informe favorable de la Conselleria d'Economia que, en el cas del nou palau de justícia de Llíria, no s'ha tramitat.

García ha manifestat que es tenen «seriosos dubtes» respecte al fet que l'autorització es puga tramitar en breu, «atesa la greu situació econòmica i financera per què travessa la Generalitat», i ha reclamat al Consell «major serietat» en el compliment dels compromisos adquirits amb l'Ajuntament de Llíria, per la situació «insostenible» dels jutjats d'aquesta població, que té com a radi d'acció les comarques del Camp de Túria i els Serrans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.