Administracions

Darnius reconvertirà el camp de futbol en zona de lleure i per a autocaravanes

Per l’Ajuntament és un primer pas per reordenar l’aparcament descontrolat d’aquests vehicles entorn del pantà

Els vestidors seran l’oficina de turisme

“Reconduïm la utilitat de tota la zona del camp de futbol, que fa anys que està en desús, i hi adeqüem una àrea que ha de permetre dinamitzar el poble”, diu Josep Madern. L’alcalde de Darnius confia que el nou equipament sigui operatiu aquest estiu. En un sector situat estratègicament a l’entrada del poble, el projecte consisteix a adaptar un espai per a autocaravanes, una zona lliure per a acampades, activitats diverses, trobades o festes del poble, un espai de serveis amb dutxes per als usuaris de la zona, i els antics vestidors del camp es transformaran en oficina de turisme. Es mantindrà un terreny reduït per a la pràctica del futbol 7.

L’atractiu del pantà

L’alcalde explica que amb aquest nou equipament el que es pretén és fer un primer pas per reordenar la problemàtica de “70 o 80 autocaravanes” que cada estiu aparquen de manera descontrolada en zona inundable i terrenys a prop del pantà. “Si els facilitem serveis, això permetrà que passin més temps al poble i que es dinamitzi l’activitat comercial”, hi afegeix. També avança que en paral·lel a aquesta zona, l’Ajuntament vol buscar més fórmules, al voltant del pantà, per ordenar aquests aparcaments, consensuant-ho amb els propietaris dels terrenys afectats. Aquest mes de febrer l’Ajuntament ha posat a licitació el projecte de la nova zona de lleure per un import de 80.031,94 euros (IVA inclòs). En total, els treballs afectaran una parcel·la de 13.861 m².

Les obres consistiran essencialment en la demolició de les antigues estructures, l’adequació dels vials d’accés, l’edificació dels nous elements i la instal·lació dels serveis d’electricitat, enllumenat, clavegueram, etc. Un cop escollida l’empresa, es preveu que les obres tindran un termini d’execució d’un mes, de manera que la zona podrà ser operativa a l’estiu.

LA XIFRA

80.031
euros
és l’import pel qual s’han posat a licitació les obres d’adequació d’aquest nou equipament a Darnius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona