Administracions

Platja d’Aro sospesa fer de vianants l’eix comercial a l’estiu per salvar terrasses

La mesura només s’aplicaria al tram central de l’avinguda s’Agaró, a les tardes fins a final d’agost

La idea pot garantir aforaments i, alhora, distàncies a les voreres

L’Ajuntament de Platja d’Aro ultima una mesura per garantir el màxim d’aforament a les terrasses del tram central de l’avinguda s’Agaró –l’eix comercial i d’oci entre el giratori del Doctor Trueta i la plaça de l’Ajuntament–. Proposen restringir-hi la calçada a la circulació a les tardes aquest estiu, perquè a partir del migdia les terrasses d’establiments puguin estendre’s cap a la zona de la calçada i conservin així el màxim d’aforament.

L’alcalde, Maurici Jiménez, explicava ahir que aquesta proposta encara s’ha d’acabar de consensuar, en una reunió convocada demà amb propietaris de negocis. Per exemple, la franja d’ús exclusiu per a vianants potser s’endarrerirà, perquè des de bars i restaurants veuen difícil que la clientela s’assegui en alguns punts “encara a ple sol si només hi ha taules i cadires, però no para-sols” o tendals, avançava. També estan ajustant itineraris i canvis de direcció per garantir l’accés a hotels de l’àmbit en vehicle privat. I els plans d’accés per a vehicles d’emergències –s’hi garantirà un carril de pas– i aparcaments privats. A banda, hi haurà zones de càrrega i descàrrega a les tardes en altres carrers secundaris, com ara Doctor Fleming.

Jiménez defensa, però, que l’esperit és garantir l’activitat a la zona a partir de l’entrada en la fase 1 de l’estat d’alarma. “No només es tracta de les terrasses, sinó d’habilitar més espai perquè els vianants no s’aglomerin a les voreres” els caps de setmana i en plena temporada alta. Per facilitar l’aparcament, habilitaran dues zones d’aparcament gratuït als Estanys –una esplanada de 4.500 m² entre els carrer Josep Maria Vila i Luxemburg– i part de la zona d’estacionament de la discoteca Paladium. En els dos casos, han arribat a acords amb els propietaris per a la cessió temporal de franc, a canvi de l’esplanada i desbrossament. Les tasques de preparació dels pàrquings i la senyalització començarien ja a partir de la setmana vinent, si dijous s’aprova la proposta.

Per l’alcalde, “la majoria de reaccions rebudes són positives”, tot i les observacions i la queixa que en altres zones de la població no tan cèntriques les terrasses també necessitaran créixer. En aquest sentit, Jiménez garanteix flexibilitat “arreu on es pugui créixer en vorera o places d’aparcament”. I manté en estudi descomptes i facilitats en les taxes, per ara d’un 60%.

LA XIFRA

7.400
metres quadrats
d’aparcament habilitarà el municipi per compensar les places perdudes a l’eix comercial.

Una quimera, o tabú, que la Covid-19 facilita

El model d’èxit de Platja d’Aro sempre ha apostat per la convivència entre turisme de platja familiar i clients de poder adquisitiu mitjà i alt, tots ells amb facilitat per arribar-hi, moure’s en cotxe i trobar un lloc on deixar-lo –a més de lluir segons quins models fent sonar el motor enmig de la cua per franquejar el carrer col·lapsat en segons quins moments. Enmig de la pacificació de la majoria d’eixos comercials arreu, el de l’avinguda s’Agaró sempre ha estat una mena de quimera o tabú, segons es miri. Ara, amb l’excusa de pes de la Covid-19, es podrà posar a prova. Jiménez admet que en trauran conclusions més enllà de l’epidèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia