Administracions

SANTI REIXACH

ALCALDE DE LA VALL DE BIANYA

“Al poble, es viu diferent la Covid-19”

L’alcalde diu que l’afectació no és igual i lloa la responsabilitat dels veïns

Afirma que la informació és bàsica

Perspectiva comarcal
Santi Reixach és un alcalde amb esperit comarcal. No en va és l’actual president del Consell Comarcal de la Garrotxa. Des del primer moment, aquest ens s’ha posat al capdavant de la coordinació dels serveis comarcals implicats en la lluita contra la Covid-19 i les seves conseqüències socials i ha liderat la coordinació amb tots els ajuntaments.

Santi Reixach explica com estan vivint, a Bianya, la crisi de la Covid-19. Remarca que el seu municipi té tres nuclis i la població molt disseminada i, que, per tant, l’afronten diferent que en una gran ciutat.

En un municipi petit, quant a nombre de persones, com la Vall de Bianya, afrontar la pandèmia és més fàcil?
El dia a dia del poble més o menys es viu com a tot arreu, però cal subratllar que és diferent la manera de viure l’afectació de la Covid-19 en un municipi gran o en un com la Vall de Bianya, que és tan disseminat i amb només tres nuclis de població petits. Evidentment, el comportament de les veïnes i dels veïns ha estat i és exemplar, i els haig d’agrair la seva col·laboració i manera de fer.
A la vall hi ha segones residències. Han tingut problemes com els que han viscut altres municipis ripollesos i ceretans al principi de la pandèmia?
En principi ni les segones residències ni el turisme han representat cap problemàtica a la Vall de Bianya. Pel que fa a segones residències, hi pot haver algun cas que han passat o estan passant el confinament al municipi, però segueixen les pautes com tothom, i pel que fa al turisme, per desgràcia, ha quedat tota l’activitat parada.
Quines són les principals necessitats que han detectat?
Quant a les necessitats de material, s’han distribuït mascaretes grans i petites a tots els veïns que ho han necessitat. Els les hem portat a casa i també les han pogut recollir als diferents establiments i comerços del municipi, comptant sempre amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Garrotxa. Els regidors de l’Ajuntament han estat sempre en contacte amb les famílies per detectar les necessitats que hi ha hagut en cada moment i contribuir a solucionar-les.
Com atenen les persones més vulnerables?
Tot el que fa referència a atenció a les persones més vulnerables es porta des de Benestar Social de la Garrotxa. Un altre tema són les necessitats més concretes en què es poden trobar algunes famílies en l’aspecte laboral, que s’han trobat amb un ERTO o sense feina. A més, un altre problema és la conciliació del treball i la vida familiar, per a la gent que té mainada i que no pot fer teletreball.
Com s’ha organitzat el voluntariat?
Des de l’Ajuntament, s’ha obert una llista de voluntariat, perquè tothom qui vulgui s’hi pugui apuntar i ajudar en les tasques que siguin necessàries dins del municipi. L’organització, però, s’ha portat des del consorci.
Com s’ha organitzat l’Ajuntament?
Quant al dia a dia de l’Ajuntament, es pot dir que s’està fent gairebé tot per via telemàtica. Hi ha una persona que està a les oficines de l’Ajuntament, a porta tancada, que atén els ciutadans, amb cita prèvia, per fer els tràmits que només es poden fer de forma presencial i realment necessaris, i que també es cuida de l’atenció telefònica.
La Vall de Bianya té un sector industrial potent. Han pres alguna iniciativa en aquest àmbit?
En el vessant empresarial, estem en contacte amb totes les empreses del nostre municipi a través del Fòrum Empresarial de la Vall de Bianya per donar-los suport d’acord amb les nostres possibilitats. En general, però, treballem perquè totes les veïnes i tots els veïns estiguin informats de tot el que està passant i de les mesures preventives relacionades amb la Covid-19 mitjançant les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona