Palafrugell engega dilluns l’app sobre ocupació a la platja
És el dia que s’hi despleguen els nous agents cívics en vuit zones, amb 3.300 places, i posaran setge a tovalloles desocupades
L’Ajuntament de Palafrugell ja té a punt l’aplicació per informar sobre el nivell d’ocupació de vuit platges del municipi, a Calella, Llafranc i Tamariu. Hi haurà una capacitat màxima inicial de 3.300 persones –Llafranc, amb 1.319; Tamariu (866) i Canadell (639) són les més grans, però també hi haurà control al Port Pelegrí i quatre platges més de Calella–. Malgrat això, el sistema, accessible a través de l’app municipal Palafrugell al Mòbil , no s’engegarà fins dilluns, que és quan tenien prevista la incorporació de 14 agents cívics, fins al 31 d’agost.
El personal se sumarà als socorristes i la Policia Local per garantir que es compleixin les distàncies de seguretat. Hi haurà tres nivells: el verd, amb baixa ocupació; el groc –concorreguda–, i el vermell, que s’activarà quan cada espai sigui ple i ja no hi pugui entrar més gent.
Han optat per no delimitar parcel·les, però posaran setge a tovalloles sense ocupants per reservar espai, per optimitzar al màxim la capacitat. D’altra banda, encara que les platges siguin plenes, hi haurà itineraris lliures perquè la gent s’hi pugui banyar sense necessitat d’ocupar la sorra.
LA XIFRA
28 agents de control a Calonge i Sant Antoni
Com també han fet a Platja d’Aro i Palafrugell, i ’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni contractarà 28 persones aquest estiu per al control i informació a les platges, mercats, fires i activitats turístiques. L’objectiu principal és reforçar la informació sobre la normativa d’ús de les platges per aquest estiu, però també estaran presents en altres activitats, com ara fires, mercats i altres propostes d’oci que l’Ajuntament organitzi en espais públics.
Pel que fa a les platges, i en previsió de la fase final del confinament, el consistori ha accelerat els treballs per posar a punt les platges per a la temporada turística. Les greus conseqüències del temporal Glòria i l’afectació de la Covid-19 en els terminis de contractació i execució de les obres han estat dos grans esculls. Però en els darrers dies han intensificat el trasllat de 10.000 m³ de sorra acumulada a Torre Valentina cap a altres punts de Sant Antoni i es Monestrí, que esperen concloure la setmana vinent.A banda dels moviments de sorra actualment també s’està treballant en d’altres reparacions dels danys provocats pel temporal Glòria. En aquest sentit l’Ajuntament treballa en la reparació de la caseta de socorrisme i la pèrgola de Torre Valentina, la caseta i la pèrgola de l’Espai Nadó, les passeres de formigó, les bases de dutxa, la reparació de les escomeses dels mòduls de socorrisme i de l’enllumenat públic d’Es Monestrí, així com la instal·lació de tots els elements mòbils necessaris per a la correcta gestió de les platges. També s’han centrat en la reparació dels danys que el temporal Glòria va causar en diferents zones enjardinades. Aquestes tasques s’afegeixen a les que ha executat durant les darreres setmanes el servei de costes de l’Estat, amb la reparació de l’esvoranc que el temporal Glòria va provocar al passeig i la reparació dels espigons Costa Brava, del Mig i de l’Amistat.