Administracions

MONTSE POU

ALCALDESSA DE BORDILS

“La Covid ens ha fet redescobrir el poble”

Durant el confinament, l’Ajuntament s’ha posat a disposició de tot el que poguessin necessitar les persones del poble

Bordils celebra per primera vegada uns pressupostos participatius

La festa major se celebrarà
L’alcaldessa de Bordils, Montse Pou, assegura que la festa major que s’ha de celebrar a finals del mes d’agost es farà, si no hi ha un contratemps de darrera hora. “Veurem quin tipus de festa major acabarem organitzant, però la gent del poble vol una festa i la farem”, diu Pou. L’alcaldessa manté que, segurament, hi haurà actes que habitualment se celebraven que no es podran fer, però que “buscaran “una alternativa que satisfaci prou a tothom”.

Montse Pou explica, en aquesta entrevista, com han passat des de Bordils les diferents fases de la Covid i assegura que el confinament ha servit perquè molts veïns descobrissin el poble. Diu també que, per primera vegada, es faran uns pressupostos participatius –demà és l’últim dia perquè s’hi pugui presentar les propostes– “perquè tots els empadronats puguin dir què és el que més els interessa que es faci al poble”.

Quin efectes ha tingut la Covid a Bordils?
Des de l’Ajuntament hem procurat posar-nos a disposició de tot el que poguessin necessitar les persones del poble. Hem treballat a porta tancada i amb telèfons de contacte amb la gent per poder resoldre les petites coses que un Ajuntament petit pot anar fent.
Quines són aquestes petites coses?
Tan bon punt va començar el confinament, vam comprar roba homologada juntament amb tres empreses per poder fer mascaretes que van fer les cosidores del poble. Vam repartir-ne 5.500 a totes les empreses que tenien serveis essencials, als comerços i també a les cases del poble. A més, amb l’ajut de l’agent cívic, es va fer un llistat de la gent gran que vivia sola al poble per poder-los anar trucant i saber si necessitaven alguna cosa. També ens vam posar a disposició de l’escola per poder fer arribar a les famílies els ordinadors i les targetes de menjador que havia fet arribar la Generalitat, entre d’altres.
S’han fet obres durant el confinament?
Totes les que volíem fer vam decidir avançar-les perquè els paletes que durant el confinament tenien difícil anar a treballar a les cases poguessin seguir treballant. Les obres que teníem, com ara el clavegueram en un carrer i unes voreres, les vam fer. Era una manera de donar vida al poble i, a la vegada, les obres no molestaven perquè tothom estava confinat.
I tot això ho fèieu amb teletreball?
Vam fer equips de treball. Uns treballaven des de casa, i els altres veníem a l’ajuntament i treballàvem a porta tancada. I si algun veí necessitava alguna cosa, ens trucava i o bé la hi fèiem arribar a casa, o baixàvem a la porta de l’ajuntament i la hi donàvem.
Al llarg de les fases de desconfinament, heu hagut d’anul·lar molts actes?
L’altre dia, ho vam comptar i, pel que fa a temes socials i culturals, hem anul·lat o posposat 25 actes, alguns d’organitzats per l’Ajuntament i d’altres, per les entitats. Són actes com ara el carnaval, concerts de primavera, la 50a sardinada i la marxa popular. Veurem què podem fer a partir d’aquest juliol i com responen els veïns. A la gent encara li costa sortir. Perquè una cosa és anar a passejar, comprar o trobar-se amics o familiars i una altra és assistir a un acte popular. M’agradaria destacar que els veïns de Bordils durant aquest confinament han redescobert el poble, el riu i els comerços.
Demà s’acaba el termini per presentar les propostes dels pressupostos participatius.
Són els primers que fem i hi destinem 25.000 euros. Tots els veïns empadronats tenen fins demà per presentar les seves propostes. Al setembre farem una consulta popular perquè tothom voti el que més li interessa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.