Administracions

L'Ajuntament de Castelló va tancar el 2009 amb un milió d'euros de dèficit i haurà de retallar totes les àrees

Ha aprovat un nou pla de sanejament per tornar als números positius el 2011

El ple extraordinari que es va fer dimarts a la nit a Castelló d'Empúries va estar pràcticament del tot centrat en la situació econòmica de l'Ajuntament, ja que hi havia previstos en l'ordre del dia diversos punts que s'hi referien. L'alcalde, Salvi Güell (ERC), va explicar que al tancament econòmic de l'any 2009 l'Ajuntament ha quedat amb 1.131.000 euros en negatiu, amb la qual cosa s'ha de modificar el pla de sanejament que el consistori va posar en funcionament el juny del 2008.

Concretament, l'alcalde va dir que el nou pla de sanejament ha de permetre a l'Ajuntament tornar al superàvit a finals de l'any que ve, i que el deute d'un milió d'euros s'eixugarà entre 2010 i 2011. La previsió és que l'endeutament es pugui tancar al 105% aquest any i que l'any que ve s'arribi al 98,17%. Tot això es traduirà en retallades sobretot en el capítol de personal, però en general l'estisorada afectarà totes les àrees del consistori. «No farem nous contractes, no substituirem les places vacants, però també afectarà les obres, per exemple», va dir Güell, que va admetre que s'hauran d'estrènyer fort el cinturó.

El portaveu de CiU i exalcalde de Castelló d'Empúries, Xavi Sanllehí, es va mostrar preocupat per la situació i va demanar al govern municipal que tots els grups s'asseguin a veure quines solucions es poden trobar per sortir d'aquesta situació econòmica. Sanllehí va dir que les retallades són «monumentals» i va dubtar que amb les mesures que es prendran s'arribi als números positius l'any que ve. «Per això –va dir– no hi podem donar suport.» Sanllehí va atribuir la situació a problemes de recaptació.

El pla de sanejament es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i del PSC, que va dir que dóna un vot de confiança al govern perquè trobi solucions.


LES FRASES

SALVI GÜELL
alcalde de castelló (ERC)
«L'escenari econòmic no ens és positiu i el que fem amb la modificació del pla de sanejament és aplicar mesures en la despesa per solucionar la situació. La despesa no ha estat el problema, el problema han estat els ingressos»
XAVI SANLLEHÍ
portaveu de ciu a castelló
«Les retallades són monumentals. Ho suportarà el pressupost? És cert que el cicle econòmic no és bo però el problema és que es van fer uns pronòstics excessivament optimistes en els ingressos i no s'ha fet un control de la despesa»

L'alcalde i els regidors amb dedicació exclusiva s'abaixen el sou un 7%

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, i els regidors que tenen dedicació exclusiva a l'Ajuntament alt-empordanès s'abaixaran el sou un 7%. Així es va aprovar també en el ple extraordinari d'ahir, per unanimitat de tots els grups del consistori. A banda d'aquest 7%, també es va aprovar per consens rebaixar un 5% les aportacions econòmiques que reben els partits polítics amb representació a l'Ajuntament, i també les assistències als plens, amb el mateix percentatge. Ahir també estava previst que s'aprovessin els nous salaris dels treballadors municipals, en compliment del decret de l'Estat, però finalment es va deixar sobre la taula.

A Sant Pere, un 6%

A part, l'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, també ha anunciat que es reduirà el sou un 6%, tot i que encara no s'ha decidit com afectarà la reducció la resta de retribucions, com ara les assistències i les aportacions a grups polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona