Administracions

Salut pagarà per un cas d’assetjament laboral

Un jutjat de Girona ha condemnat l’Institut Català de la Salut (ICS) a indemnitzar amb més de 19.000 euros una administrativa d’un CAP de l’Alt Empordà que va patir assetjament laboral, segons informa l’ACN. La situació va arribar a allargar-se cinc anys i va provocar que a l’abril del 2017 l’afectada deixés les seves funcions a contracor. Aquell any, va estar set mesos de baixa. A la seva carta de renúncia, l’administrativa assegurava sentir-se “maltractada, menyspreada i ignorada” per la doctora que aleshores dirigia el CAP. La sentència, a la qual ha tingut accés l’ACN, condemna l’ICS per no haver frenat la situació a temps. L’advocat de la demandant, Jordi Colomer, admet que el procés ha estat “llarg” però ha permès de “protegir la dignitat a la feina”.L’administrativa que va patir assetjament laboral ja va estar-se tres mesos de baixa l’estiu del 2014 i, tres anys després, al principi de l’abril del 2017, va haver de tornar a demanar-la perquè la situació la sobrepassava. Va ser aleshores quan, tot i que no volia, també va decidir renunciar a les seves funcions com a referent de gestió i serveis.

L’advocat de l’administrativa, Jordi Colomer, admet que la sentència tanca un procés “llarg” que ha durat tres anys, però subratlla que està “molt content” perquè el jutjat els ha donat la raó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia