L'únic projecte rebutjat a Catalunya pel fons de Zapatero és un de Caldes d'Estrac

El ministeri va tombar una passera sobre la riera del Gorg

Fonts del Ministeri d'Administracions Públiques van confirmar ahir que el projecte de construcció de la passera va ser dels primers que es van presentar, però que el van tirar enrere «per requeriment no formalitzat en el termini». Divendres es va cloure el procés d'autorització dels projectes del fons d'inversió local i tan sols dos municipis més de la resta de l'Estat s'han trobat en la mateixa situació que Caldes: Pitarque i Villarluengo, a Terol. La proposta de construcció d'una passera per a vianants que connecti la carretera de Sant Vicenç de Montalt amb el barri de la Isla a través del carrer Pont del Sergent fa temps que es reclama.

Per aquest espai hi passa la riera del Gorg, tristament coneguda per les seves grans i sobtades avingudes d'aigua que posen en perill els veïns del barri. L'import a què pujava la proposta era d'uns 30.000 euros. Ahir fonts de l'Ajuntament van explicar que per tirar endavant el projecte s'havien demanat els permisos corresponents tant a l'Ajuntament de Sant Vicenç com a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), en tractar-se d'una estructura que havia de travessar una riera. «El permís de l'ACA va arribar el mateix dia que es tancava el termini de presentació de propostes a l'Estat i el govern local no es va voler arriscar a perdre'l; per això ja havia presentat l'opció del rocòdrom, que finalment va ser acceptada», van dir les mateixes fonts.

Tot i l'entrebanc, des del consistori, de majoria convergent, es va decidir incloure l'actuació urbanística dins el pressupost municipal per a aquest exercici. Al mateix temps, es va incloure un nou projecte perquè fos acceptat en els fons de Rodríguez Zapatero i es va optar per la construcció d'un rocòdrom a la zona del poliesportiu. Caldes, per a qui es va determinar una quantitat del fons de 472.913 euros, va aportar sis propostes que van ser aprovades. En concret hi ha la construcció d'un mur de contenció també a la carretera de Sant Vicenç de Montalt; el cobriment de la piscina municipal inclosa també en el complex esportiu a tocar de la carretera N-II, un passadís cobert d'accés a la mateixa piscina, la instal·lació de plaques d'energia fotovoltaica i, finalment, la incorporació d'aquesta mateixa energia a l'edifici de l'escola pública Sagrada Família.

Ajut de 30 milions de la Diputació

el punt / efe

La Diputació de Barcelona ha presentat un paquet de mesures destinades a ajudar els municipis per la crisi econòmica i que suposa una inversió de 30 milions. Les mesures es concreten en tres aspectes: garantir la inversió local per no paralitzar obres, augmentar el suport als ajuntaments en matèria de serveis socials, i ajudar-los a pal·liar els efectes de l'atur i fomentar l'ocupació. Una de les propostes destinades a garantir la inversió local inclou un ajut de 3 milions d'euros per donar suport tècnic i econòmic als municipis per redactar projectes executius i adjudicar les direccions d'obra del FEIL (fons estatal d'inversió local). També s'impulsarà un programa de suport als municipis per a ajudes d'urgència social a les famílies, amb un fons de 6 milions. Amb 5 milions es reforçaran els serveis públics que eviten la segregació dels col·lectius desafavorits, amb la construcció de centres cívics i la urbanització de carrers. També està prevista, entre d'altres, una partida de 4 milions destinats a ajudar els municipis que van rebre els efectes del temporal del gener passat.

Dos pobles no n'han demanat

el punt

La població aranesa d'Arres i la berguedana de la Quar són les dues úniques de Catalunya que no han presentat cap projecte a les subvencions del fons estatal, amb dos municipis de Toledo i Àvila. El Ministeri d'Administracions Públiques ja ha conclòs el procés d'autorització, amb 30.772 obres autoritzades, el 99,5% de 30.903 projectes presentats per 8.108 municipis. Dels 131 projectes no autoritzats, 125 van ser retirats pels mateixos ajuntaments per incloure'n d'altres abans d'acabar el termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona