Un regidor de Rupià talla un cable de llum per demostrar que l'alcalde menteix

Deixa sense electricitat el consultori mèdic

El regidor del GIR a l'Ajuntament de Rupià va decidir ahir tallar un cable de corrent elèctric que dóna servei al consultori mèdic al municipi perquè, segons diu, «està fart de les irregularitats i les falsedats que està cometent l'equip de govern». Fa mesos que el GIR, que té dos regidors, denuncia aquestes presumptes irregularitats que suposadament es cometen tant pel que fa a les actes dels plens com en les llicències d'obres. Pel que fa a l'incident d'ahir, tot ve motivat per les preguntes reiterades que el GIR ha fet en els darrers plens sobre un cable que surt d'un forat de la paret del bar que hi ha als baixos de l'edifici de l'ajuntament i que arriba al consultori mèdic. Solés explica: «Mai se m'ha respost sobre aquesta qüestió; és més, en un ple, Dalmases va assegurar que era un cable de telèfon.» És per aquesta raó que Solés, en un acte de protesta, va decidir tallar el cable i així comprovar que no és de telèfon, sinó elèctric.

Segons va assegurar ahir l'alcalde del municipi, Jordi Dalmases, els Mossos d'Esquadra s'han encarregat de fer un informe de l'incident, i des de l'Ajuntament s'ha deixat l'afer en mans de l'advocat per prendre les conseqüents accions judicials. A part del desperfecte en el cablejat, Dalmases assegura que el tall de llum ha afectat fàrmacs que tenien al refrigerador del dispensari, una informació corroborada pel Consorci Assistencial del Baix Empordà. «La llum al dispensari no es podrà arreglar fins demà [per avui]» afirma l'alcalde, que no dubta a qualificar l'acció de «boicot». «Solés no ha mesurat les conseqüències de la seva acció; una cosa és protestar, i per això hi ha els mecanismes democràtics i fins i tot judicials, i l'altra cosa és emprendre accions extremes», diu Dalmases. L'alcalde reconeix que en un primer moment, fa uns mesos, realment pensava que aquell cable era de telèfon. Però que després de fer una inspecció a l'edifici fa unes tres setmanes va veure que el cable era elèctric. Va ser llavors quan va sol·licitar a un electricista que canviés el provisional d'obres del consultori mèdic per un de definitiu, un tràmit que, segons Dalmases, ja estava en marxa abans de l'acció de protesta d'ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona