El Pla desbloqueja el projecte de la llar d'infants gràcies a la permuta del solar adjacent a l'escola

ERC considera que l'Arquebisbat s'ha apropiat uns terrenys del poble

El govern local ha volgut desencallar el projecte i dijous passat, en sessió plenària, va aprovar la permuta dels terrenys on definitivament es construirà la nova guarderia. El solar, conegut com l'Hort de Cal Manescal, té 5.000 m² i és annex a les instal·lacions del CEIP Sant Ramon, que s'ampliarà.

L'administració local ha hagut d'acordar amb l'Arquebisbat la permuta perquè els terrenys són de la seva propietat. Una veïna del municipi els va deixar a la parròquia en morir i l'Ajuntament els ha bescanviat per un solar de valor similar (640.000 euros) situat al polígon industrial, tot i que també hi ha afegit 39.000 euros més de fons locals per completar la diferència.

L'alcalde, Mateu Montserrat (CiU), considera que aquest és un bon acord tot i que el procés de negociació ha estat llarg, però és que d'aquesta manera s'aconsegueix concentrar en un sol àmbit tota una zona educativa, i a més, dins el nucli urbà, amb tots els avantatges que això comporta.

Però qui no ho veu de la mateixa manera és el grup d'ERC, a l'oposició, que considera que l'Arquebisbat s'ha apropiat uns terrenys que pertanyien al poble. Fonts d'aquesta formació consideren que «l'alcalde no ha fet cap tipus de pressió» i que «s'hauria hagut d'aconseguir, com a mínim, una part dels terrenys», sobretot perquè en un principi s'havia parlat de crear una fundació que gestionés el patrimoni que havia deixat la veïna.

Sigui com sigui, ja fa uns vuit anys que el projecte de la construcció de la nova llar d'infants està aturat, i ara el pas que ha de fer l'Ajuntament és canviar la tipologia del solar de l'Hort de Cal Manescal per convertir-la en zona d'equipaments. El govern local la modificarà per la que pertocaria a la zona de l'avinguda Tarragona, que com a contrapartida la farà urbanitzable. I és que amb aquest projecte, l'Ajuntament vol tenir concentrats en un sol espai tots els equipaments educatius.



Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona